De wet van verbinding is het domein waar wij oude informatie gebruiken om nieuwe informatie vast te leggen in de hersenen.

Het verbindingsprincipe is eigenlijk een wet die zegt dat wanneer we nieuwe informatie leren dit gekoppeld wordt aan oude informatie. We gebruiken dus oude informatie om nieuwe informatie eigen te maken en te begrijpen.

Hierdoor worden oude circuits in de hersenen opnieuw gebruikt om uit te breiden en om nieuwe te bouwen. Je herinneringen worden als het ware benut om nieuwe herinneringen te maken. Je gaat hetgeen wat vertrouwd voor je is benutten om het nieuwe (onbekende) te leren en eigen te maken.

Hierdoor zullen nieuwe vormen van gedachten ontstaan. Uiteindelijk ga je het geheel wat is opgeslagen in je hersenen, de nieuwe verbindingen, gebruiken om een nieuwe toekomst te creëren.

Wat zegt deze wet?

Deze wet is een koppelingswet van de wet van herhaling. De wet van herhaling ontwikkelt nieuwe verrijkte verbindingen. Dit kan je doen door de nieuwe informatie te herhalen bijvoorbeeld door te lezen of verklaringen dagelijks te herhalen. Hierdoor ontwikkel je een bijpassende gedachte en gevoel. Dit betekent dat wanneer je de informatie blijft herhalen, het vertrouwd voor je wordt. Het hoort bij je. Het wordt iets natuurlijks voor je, bewust en onbewust.

Wanneer je deze twee wetten namelijk combineert (nieuwe informatie ook echt integreert in je mind: informatie en/of verklaringen herhalen) dan ben jij je hersenen aan het herbedraden (afvuren wordt dit genoemd in de neuroplasticiteit) en een nieuw level van welzijn aan het creëren.

Vervolgens gaat je brein op een nieuwe manier vuren. Je mind ontvangt en verstuurt namelijk continue informatie. Dit wil zeggen dat je mind nieuwe informatie uitzendt.

Nieuwe informatie leren door de wet van verbinding

Door de nieuwe informatie in te bedden worden in feite bestaande herinneringen die ermee geassocieerd zijn veranderd. De architectuur van de hersenen is dus zo hoogontwikkeld dat het oude en nieuwe informatie met elkaar laat communiceren (1).

Deze wet impliceert derhalve dat je door nieuwe informatie te leren verbinding maakt met oude informatie. Je bouwt dan nieuwe circuits in de hersenen. Hierdoor ga je anders met het quantumveld communiceren.

De oude trillingen (jouw manier van communicatie met het quantumveld) mengen zich met de nieuwe trillingen, hierdoor gaan ze met dezelfde nieuwe frequentie meetrillen en resoneren naar een nieuw hoger level.

Dit komt omdat je circuits van de hersenen zijn veranderd door de nieuwe informatie die je hebt geleerd en hebt gecombineerd met de oude informatie. Die nieuwe combinatie zorgt ervoor dat je op een andere manier leeft en je anders voelt. In feite straal je andere signalen uit en zal je andere situaties en//of mensen verbinden aan jezelf.

Praktisch gezien zegt deze wet dat wanneer je open staat om iets nieuws te leren, je een goede basis aan het leggen bent om een nieuwe toekomst te creëren. Deze wet leidt naar groei, en door groei en focus neemt energie toe.

Echter, het alleen lezen van de wetten is niet voldoende. Mijn ervaring is dat als je echt succes wilt boeken het toepassen van de wetten echt meetelt. Je zal de nieuwe informatie zodanig in je geest moeten verankeren zodat je er ook echt naar leeft.

Waarom op cellulaire niveau?

Wij kunnen zelf energie trekken uit het grotere veld wat ons leven ondersteunt. Dit komt doordat wij onze hersenverbindingen zelf kunnen veranderen en geluk in zaken en privé optimaliseren.

Denk hierbij vooral aan het simpele feit: jouw blauwdruk zal jouw toekomst bepalen. Om een verandering en nieuwe toekomst permanent te maken moet het echt op cellulaire fundering gebeuren. De verbindingen in je hersenen moet worden aangepast.

Casestudie

Ooit had ik een cliënt, Leonie. Zij werkte voor een organisatie van de overheid en gaf leiding aan 20 medewerksters. Leonie worstelde met onzekerheden en gebrek aan zelfvertrouwen.

In het verleden had zij als kind boulimia gehad, hoewel zij dacht daarvan af te zijn, bekroop haar steeds meer een gevoel van onrust en oude gedachten uit het verleden en eten. Ondanks teleurstellende pogingen was het haar niet gelukt om dit goed op te lossen.

Zij was een perfectionist en daardoor merkte ze dat onrustige en onzekere lege onwaardige gevoel weer kreeg, welke ze in haar jeugd had ervaren. Leonie functioneerde goed en kon dingen goed verbloemen, alhoewel ze haar team soms voor haar gevoel niet onder controle kreeg. Het gevoel wat daarmee geassocieerd werd was haar onzekerheid en angst dat ze haar leuke baan kon verliezen.

Het effect van de wet van verbinding

Wij hebben samen eerst gesproken over haar onzekerheid en haar gevoelens en associatie met het verleden. Deze oude patronen die oppopten en nog in haar hersenen waren opgeslagen waren nodig om nieuwe informatie te vergaren en het nieuwe te begrijpen en vast te leggen.

Vervolgens heb ik haar geleerd hoe ze kon aanvaarden en accepteren, zodat er echt geheeld kon worden. Tevens werd geleerd hoe bepaalde wetten werkte die van toepassing op haar vraagstuk waren. Hierdoor werden haar hersenen verrijkt met nieuwe informatie die Leonie koppelde aan haar patronen (oude informatie, bestaande verbindingen) uit het verleden. Op deze manier werden er nieuwe verbindingen gemaakt. Oude informatie werd gebruikt om nieuwe bedradingen en circuits aan te leggen en tevens om de hersenen te (her)programmeren.

Leonie begreep uiteindelijk dat zij alleen zelf iets kan veranderen door iets in haarzelf aan te passen. Hierdoor ontstond er een bevrijding en een zelfverzekerd gevoel. Dit, haar inzichten en mind, deze verrijking voor haar leven kan niemand haar afnemen.

Vervolgens heeft zij een paar wetten toegepast en zij heeft diverse integratiesessies gedaan. Dat zijn coaching sessies waarbij we haar mind en onderbewustzijn (lichaam) her-programmeerd middels meditatie, EE behandeling en braintraining. Hierdoor werden haar onzekerheden getransformeerd naar gevoelens van zelfverzekerdheid. Werden haar associaties met de oude patronen van leegte en eten (oud informatie) veranderd naar het nieuwe gevoel van rust, zelfliefde en zelfverzekerdheid.

Zij had zelf het roer in handen genomen en de oude informatie gebruikt om te veranderen waardoor ze veel zelfverzekerder haar team kon aansturen. Haar team werkte veel efficiënter, effectiever en rustiger en ze hadden het leuk met elkaar.

Ten slotte 3 tips hoe jij deze wet onmiddellijk zelf kan toepassen:

  • Waar zou jij meer over willen weten of hoe zou jij willen zijn? Lees er over, zoek rolmodellen. Zorg ervoor dat jij je opent voor nieuwe informatie zodat het jou helpt in het verrijken van je leven.
  • Leer de nieuwe verrijkende informatie uit je hoofd zodat deze in je geest worden verankerd en nieuwe verbindingen ontstaan.
  • Blijf jezelf aanmoedigen om bepaalde nieuwe informatie te lezen. Herhaal lees, herhaal, lees en herhaal.
Bronnen: 1. https://www.ox.ac.uk/news/2021-02-18-research-shows-how-brain-reorganises-old-memories-when-new-ones-are-laid-down
Bijdrage: Petra van den Berg
Petra is onderzoeker, auteur, bedrijfsadviseur en personal coach. Haar expertise ligt op het gebied van coaching, succeswetten en de werking van het brein in relatie tot het kwantumveld.
Vorig artikelVerkenning 3-MMC in Nederland
Volgend artikel5 manieren om op een vriendelijke manier nee te zeggen