Er zijn verschillende soorten klei: groene, witte, roze, zwarte, rode en gele klei, elk met een ander doel en over het algemeen in staat om de huid te verjongen, naast het leveren van belangrijke voedingsstoffen aan het gezicht en lichaam via de mineralen aanwezig in elk type klei.

Van de verschillende soorten klei, één in het bijzonder, is groene klei één van de favorieten van mensen met gemengde en vette huid of voor degenen die make-up gebruiken en een diepere reiniging nodig hebben om de huid te zuiveren.

Groene klei is super krachtig, en meer dan het maken van een echte detox, om gifstoffen te verwijderen en de circulatie van armen en benen te verbeteren, reguleert het ook overmatige vettigheid en ongewenste mee-eters en puistjes, naast het bevorderen van de matte en droge huid. Op het lichaam kan het groene kleimasker ook verschillende voordelen bieden vanwege zijn ontstekingsremmende, revitaliserende en helende kracht. Over het algemeen is het normaal/gebruikelijk om het mengsel met groene klei op de rug, armen en zelfs benen te gebruiken; het hangt allemaal af van het hoofddoel van het gebruik, dat kan dienen om:

1. Gewrichts- of spierpijn
Als één van de maatregelen om problemen in spieren en gewrichten te behandelen, is het mogelijk om te profiteren van de kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen van groene klei, het mengsel op de plaats van pijn aan te brengen en verlichting te bieden bij gewrichts- en spierpijn. Het helpt de bloedcirculatie te verbeteren en verlicht buikproblemen. Elimineert gifstoffen.

2. Voor cellulitisbehandeling
Groene klei wordt het meest gebruikt bij behandelingen tegen cellulitis, vanwege zijn krachtige zuiverende werking en gaat vocht retentie tegen, maar andere soorten klei kunnen hier ook aan bijdragen, zoals roze klei, rode klei en klei die de bloedcirculatie activeren en de collageenproductie stimuleren.
De kleibehandeling is zeer eenvoudig uit te voeren. Het kan worden gemengd met water of een ander actief ingrediënt zoals etherische oliën of plantaardige olie zoals kokosolie, en vormt zo een masker dat gedurende 15 tot 60 minuten op de gewenste plaats moet worden aangebracht.

3. Ontgiftingskracht
Groene klei staat bekend om zijn hoge ontgiftingskracht, die een grotere effectiviteit bevordert in relatie tot het ontgiftingseffect. Dit effect wordt sterk benut in voedingssappen en helpt direct bij het afvallen. Het valt dus behoorlijk op dat het gebruik van klei op de buik een grotere vetverbranding bevordert.

4. Cel vernieuwing bevordert
Een ander voordeel van groene klei is dat het ontgiftend werkt en werkt als een milde exfoliant, gifstoffen elimineert en cel vernieuwing bevordert, naast het gladder maken van vlekken veroorzaakt door puistjes. Dus als je last hebt van puistjes op je gezicht of rug, dan is groene klei het perfecte middel!

Foto: Ayurmana Ayurveda
Vorig artikelWat is Intermittent Fasting precies en waarom is het gezond?
Volgend artikelChocolade milkshake met kaneel