De basis van milkshakes is meestal melk, ijs of yoghurt, om de romige consistentie te geven, maar als je veganist bent, moet je oppassen dat je geen dierlijke ingrediënten binnenkrijgt.

Misschien is het ideaal om thuis je eigen milkshake te bereiden om te voorkomen dat je verkeerd voedsel eet. Om de textuur van de veganistische milkshake te geven, kunt je een plantaardige melk zoals kokosnoot, amandelen, rijst of andere van voorkeur gebruiken.

Ingrediënten Chocolade milkshake met kaneel

  • 3 verse dadels
  • 2 kopjes cashewnotenmelk
  • 3 bevroren bananen
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel Peruviaanse Maca

Bereidingswijze
Verwijder de knobbeltjes van de dadels en plaats deze in de blender en blend deze op een lage snelheid. Voeg daarna de cashewnoten melk toe en blend het geheel op hogere snelheid totdat je een romige, gladde consistentie krijgt. Voeg daarna de bevroren bananen, cacaopoeder en de rest van de ingrediënten toe en blend het geheel weer op hogere snelheid totdat je een romige, gladde consistentie krijgt.

Schenk de Milkshake in een groot glas en serveer deze onmiddellijk.

Vorig artikelDe voordelen van groene klei voor het lichaam
Volgend artikelRecept: lekkere chocolade koekjes