Lunchtijd is altijd een moment van vreugde, of het nu ‘s-ochtends, ‘s-middags of ‘s-avonds is. Voor mensen met een gezond dieet kan het echter moeilijk zijn om op dat moment opties te vinden.

Veel geïndustrialiseerde producten bieden de belofte een gezondere optie te zijn, maar door onderzoek is gebleken dat ze veel slechte ingrediënten voor de gezondheid bevatten.

Schrijf de ingrediënten op die nodig zijn om dit koekje te maken als gezond tussendoortje voor je jezelf of je kind.

Ingrediënten lekkere chocolade koekjes

  • 1 kopje 200 g zachte ongezouten boter
  • 2 kopjes kokossuiker
  • 3 grote eieren
  • 2 kopjes speltmeel
  • 2 kopjes gehakte donkere chocolade

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180° C. Klop in een mixer de boter en kokossuiker op hoge snelheid tot het mengsel licht en luchtig is, gedurende ongeveer 3 tot 5 minuten. Schraap de kom en voeg de eieren een voor een toe. Schraap de kom indien nodig. Voeg vervolgens het speltmeel en gehakte chocolade toe en meng op hoog snelheid tot een gladde massa. Voeg 3 eetlepels toe aan een bakplaat bekleed met bakpapier en herhaal tot het deeg op is. Bak 12 tot 15 minuten op 180º C of tot de randen lichtbruin zijn.

Foto: StarFlames