Etherische rozenolie heeft een aantal eigenschappen en ongelooflijke gezondheidsvoordelen.

1. Het is een antidepressivum: rozenolie verhoogt het zelfrespect, het zelfvertrouwen en de mentale kracht en het is ook aangetoond dat helpt depressies te bestrijden en angst te verlichten. Regelmatige gebruik van deze etherische olie worden aanbevolen voor mensen die lijden aan acute depressie, omdat het een positieve impuls geeft. Het lijkt erop dat deze etherische olie ook helpt om positieve gedachten, spirituele ontspanning, gevoelens van vreugde, geluk en hoop te krijgen.

2. Het kan worden gebruikt om wonden te behandelen: dit is misschien een van de meest geurige en luxueuze manieren om wonden te behandelen. Het kan plaatselijk op kneuzingen worden aangebracht en beschermt tegen infecties die kunnen optreden.

3. Bescherm tegen virussen: de etherische olie van rozen werkt als een schild tegen virussen. Studies hebben zelfs aangetoond dat het ook beschermt tegen veel verschillende soorten virale infecties.

4. Het is een afrodisiacum: vanwege het aroma worden rozen al heel lang geassocieerd met romantiek en liefde. De geur van rozen kan je wakker maken, je libido vergroten en romantische gevoelens oproepen. Op zijn beurt kan het de symptomen van seksuele disfunctie, erectiestoornissen, frigiditeit en algemene desinteresse in intieme partneractiviteit verminderen.

5. Bevat samentrekkende eigenschappen: etherische rozenolie versterkt het tandvlees en de wortels van het haar, terwijl het de huid verstevigt en verbetert, de spieren, darmen en bloedvaten aanspant. Dit beschermt tegen voortijdig verlies van tanden en haar, rimpels, verlies van stevigheid van de darmen en spieren van de buikstreek en andere processen die samenhangen met veroudering. De etherische olie van rozen helpt ook de bloedtoevoer naar wonden en snijwonden te stoppen door de bloedvaten te laten samentrekken. Zijn adstringerende eigenschappen worden ook als optimaal beschouwd voor het genezen van bepaalde soorten diarree.

6. Het is een goede bactericide: de etherische olie van rozen kan worden gebruikt bij de behandeling van diarree, voedselvergiftiging en andere ziektes veroorzaakt door bacteriën. Het kan ook interne bacteriële infecties genezen, waaronder de dikke darm, maag en urinewegen, evenals externe infecties in de ogen, oren en wonden.

7. Werkt als een zenuwversterker: etherische rozenolie geeft kracht aan de zenuwen en beschermt hen tegen verstoringen die het gevolg zijn van ouderdom en andere verwondingen. Etherische rozenolie voorkomt ook trillende handen, warme vochtige handpalmen en helpt angst te overwinnen.

8. Bevat nog een aantal andere voordelen: etherische rozenolie is een van de beste voor een frisse en jeugdige huid. Het aroma houdt je opgeladen met energie en met een gevoel van welzijn. Het bevordert de bloedsomloop, zorgt voor het hart, verlaagt de bloeddruk en helpt bij het genezen van hoofdpijn, astma, uitdroging, en verschillende andere infecties.

Vorig artikelMagnesium belangrijk voor de gezondheid
Volgend artikel2 natuurlijke behandelingen voor een koortslip