We hebben allemaal een bepaalde hoeveelheid energie, die we moeten leren te gebruiken om geen positiviteit te verspillen. Je energie niveau stelt je in staat om te werken met motivatie, een positieve houding te hebben bij het omgaan met alledaagse situaties en stelt je in staat om elke gelegenheid die je wordt geboden te benutten.

Onze energie is de sleutel tot succes en het overwinnen van alle obstakels die er zullen zijn. Ieder van ons kan deze energieën elke dag vernieuwen en er het beste van maken, door onze sterke punten, talenten en alles naar boven te halen waardoor we op kunnen vallen als individuen.

Dalai Lama (de grote spirituele leider) heeft een paar “energiedieven” geschetst die we allemaal moeten kennen, om interferenties te voorkomen die ons ervan weerhouden om van een gelukkiger leven ervan te profiteren.

Blijf uit buurt van negatief mensen
“Laat mensen achter die alleen in je leven komen om te klagen, praten over problemen, rampen, angsten of anderen beoordelen. We kunnen allemaal onderscheid maken tussen mensen die positieve dingen in ons leven brengen en diegenen die een obstakel willen zijn dat verhindert ons te gedragen zoals we willen of moeten doen. Negatieve mensen zijn een anker dat niet de beste van ons laat naar buiten komen blij uit buurt weg van hen!

Zorg voor je gezondheid
“Geef prioriteit aan je gezondheid: zonder de machine die je lichaam werkt, kun je niet veel doen. Pauzeer.” Het heeft geen zin om een goede baan, veel geld en de beste dingen te hebben, als je niet van een goede gezondheid behoudt en niet voor je lichaam zorgt. Om te genieten van het leven met de beste energie, moeten we ons lichaam de tijd geven die het verdient: ontgiften, mediteren, bevredigen, goed eten, sporten, een arts raadplegen en alles doen wat nodig is om in goede gezondheid te zijn.

Houd je aan je beloften
“Je hebt altijd het recht om van gedachten te veranderen, je te verontschuldigen, te compenseren, opnieuw te onderhandelen en een ander alternatief te vinden voor een belofte die je niet hebt nagekomen, maar dit mag geen gewoonte worden. Als je niet wilt het doen, zegt NEE vanaf het begin.”

Beloften, hoe klein ook, kunnen van zeer grote waarde zijn voor de mensen aan wie je hebt beloofd. Zet jezelf in de schoenen van de ander en heb de empathie om je te realiseren hoeveel een gebroken belofte je kan schaden. Als we onze beloften nakomen, worden we betere mensen, zowel persoonlijk als professioneel.

Ga moeilijke situaties tegemoet
Ga de moeilijker situaties tegemoet die je alleen maar tolereert – of het nu gaat om de redding van een vriend of familielid, de negatieve acties van je partner of iets anders – en neem de nodige actie.”

We hebben allemaal momenten van escapisme: we tolereren vaak situaties alleen omdat we niet de tijd, het geduld of de moed hebben om met hen om te gaan. Het probleem is dat het vermijden van openhartige gesprekken, strijden, obstakels of andere moeilijke situaties hen alleen maar erger maakt. Het onder ogen zien van de situatie is de gezondste manier om ermee om te gaan en te voorkomen dat deze zich uitbreidt. Het is belangrijk om het zorgvuldig te analyseren, beslissingen te nemen en door te gaan.

Gun jezelf Rust
“Geef jezelf de kans om te rusten, als je in een tijd bent dat je het nodig hebt. Zowel de natuur als onze levens hebben verschillende ritmes gedurende de dag en ieder van ons moet weten hoe ermee om te gaan. Vaak stoppen we niet om uit te om te rusten wanneer we het echt nodig hebben, wat een grote vergissing kan zijn want en een beetje stoppen is soms nodig!

Gooi weg, bewaar, organiseer
“Gooi het weg, leg het op zijn plaats en organiseer – niets kost meer energie van je dan een rommelige plek, vol met dingen uit het verleden die je niet langer nodig hebt.” En dit geldt voor zowel fysieke als spirituele en emotionele dingen. Het is belangrijk om af te komen van alles wat we niet nodig hebben – van oude kleren, kapotte voorwerpen en oude dingen tot geen sentimentele waarde, tot slecht relaties, negatieve mensen en slechte herinneringen. Laat achter wat er is gepasseerd en blijf alleen bij die dingen die je toestaan om vandaag goed te leven en je dromen in de toekomst te realiseren.

Vorig artikelGele vruchten super gezond
Volgend artikelPassievruchtsap