De voordelen van wortelsap zijn divers, omdat het een grote hoeveelheid voedingsstoffen bevat die essentieel zijn voor de algehele gezondheid van het lichaam. Wat veel mensen niet weten is dat de consumptie van wortelsap waarschijnlijk een van de meest gezonde levensstijlkeuzes is. Wortelsap is rijk aan bètacaroteen, dat het lichaam voorziet van vitamine A, B, E en verschillende mineralen.

Velen van ons eten bijna elke dag wortels bij de lunch of het diner, maar heb je er wel eens over gedacht om het als onderdeel van je dieet regelmatig in de vorm van sap te doen? Wortelen zijn rijk aan vitamine A, B, K en C en bevat ook andere mineralen en vezels. Daarnaast heeft het ontelbare gezondheidsvoordelen:

Voordelen van wortelsap:

 1. Het kaliumgehalte in wortelsap kan helpen bij het elimineren van het cholesterolgehalte.
  Het is geweldig voor de lever omdat het zowel het vet als de gal binnenin vermindert. Kalium, mangaan en magnesium spelen ook een rol bij het regelen van het suikergehalte in het menselijk bloed en kan bepaalde ziekten zoals diabetes voorkomen.
 2. Het verhoogt de immuniteit
  Naast het helpen van het lichaam tegen schade door vrije radicalen, beschermt wortelsap het tegen schadelijke bacteriën, virussen en ontstekingen. Wortelsap bevat ook tal van mineralen en vitaminen zoals B6, K, Kalium, Fosfor, enz., Wat helpt bij de gezondheid van de botten, een sterk zenuwstelsel en verbetert de hersencapaciteit.
 3. Wortelsap is uitstekend voor het bevorderen van de gezondheid van de longen
  Wortelsap helpt het ademhalingssysteem om infectiekansen tegen te gaan en het bestrijden van de negatieve gevolgen van roken. Dit komt omdat wortelsap vrij veel voorkomt in vitamine A, wat kan helpen emfyseem te voorkomen, een van de grootste gevaren voor rokers.
 4. Wortelsap bevat een laagcalorisch gehalte
  Door een laagcalorisch gehalte is wortelsap efficiënt voor gewichtsverlies en het tegen gaan van veroudering. Vitamine A, dat helpt bij de gezondheid van het oog, en kalium, dat werkt in de strijd tegen cholesterol, zijn andere stoffen die worden aangetroffen in wortelsap daarmee voor een goede gezondheid zorgt. Antioxidant is nuttig in het voorkomen van celdegeneratie, betacaroteen, een stof die in grote hoeveelheden aanwezig is in wortelsap, helpt ook het ouder worden te vertragen.
Vorig artikelVergroot je geluk met deze eenvoudige activiteiten
Volgend artikelSmoothie mango en passievrucht