Wist je dat lychee veel gezondheidsvoordelen biedt? Maar kan lychee thee zorgen voor gewichtsverlies?

Van alleen Lychee-thee drinken zelf val je niet van af, maar het kan helpen bij het gewichtsverliesproces in combinatie met een dieet met weinig calorieën en regelmatige lichaamsbeweging.

Dit komt door het feit dat het lychee rijk is aan B-vitamines, die het metabolisme van lichaamsvet stimuleren en de verbranding van dit vet bevorderen, maar in mindere mate.

Bovendien bevat deze vrucht een hoge concentratie anthocyanine, die metabole veranderingen veroorzaakt die kunnen bijdragen aan gewichtsverlies en verminderde ophoping van lichaamsvet.

Gezondheidsvoordelen die zijn aanwezig in zowel lychee als verse lychee-thee:

Ontstekingsremmende werking
De anthocyanine in de vrucht heeft ontstekingsremmende werking en bestrijdt eenvoudige ontstekingen, vooral die geassocieerd met het spijsverteringsstelsel, waardoor het wordt versterkt.

Anti-oxiderende werking
Lychee is rijk aan antioxidanten die vrije radicalen bestrijden, het immuunsysteem versterken en de huidkwaliteit verbeteren door vroegtijdige veroudering en het verschijnen van fijne lijntjes te remmen.

Cardiovasculaire systeembescherming
De vrucht is verbonden met het cardiovasculaire systeem en beschermt het tegen hoge cholesterol en hypertensie om het risico op ziektes zoals hartfalen of verstopping van slagaders te minimaliseren.

Lychee-thee recept
Lychee-thee is een geweldige manier om het hele jaar door van te genieten. Omdat het fruit niet zo gemakkelijk te vinden is, wordt het van gedroogd fruit gemaakt.

Wil je genieten van lychee-thee voor extra hulp bij het afvallen en van de gezondheidsvoordelen die fruit kan bieden? Bekijk dan hier het recept:

Ingrediënten
• twee eetlepels verse/gedroogde lychee
• een kopje water (240 ml)

Bereidingswijze
kook het water, voeg de verse/gedroogde lychee toe, zet het vuur uit, dek de pan af en wacht drie minuten. Drink de thee terwijl deze warm is.

Vorig artikelOnmisbare ingrediënten in Detoxsappen
Volgend artikel4 manieren om cacaoboter op lichaam en haar te gebruiken