Cacaoboter wordt geperst uit cacaofruit. Om cacaoboter te produceren, moet het fruit rijp, gefermenteerd, gedroogd, geroosterd en geperst zijn. Via dit proces wordt een vast, droog, semi-geelachtig vet geëxtraheerd, dat is cacaoboter.

Deze natuurlijke stof heeft in zijn samenstelling oliezuur, palmitinezuur en stearinezuur, zeer nuttige plantaardige vetzuren voor huid en lichaam en haar kunnen dus worden gebruikt als natuurlijke en gezonde behandelingen voor de huid en het haar.

4 manieren om cacaoboter op lichaam en haar te gebruiken

1. Behandeling voor de huid
Pure cacaoboter is een uitstekende moisturiser, een geweldige bron van natuurlijke antioxidanten, en de polyfenolen helpen de tekenen van veroudering te verminderen. Het is ook gunstig bij het herstellen van brandwonden en acne. Natuurlijke hydraterende producten veroorzaken minder kans op irritatie van de gevoelige huid.

Om een moisturiser te maken, meng je de gesmolten cacaoboter met andere plantaardige oliën, zoals bijvoorbeeld kokos olie-, druiven pit olie of jojoba-olie.

2. Behandeling voor het haar
Om je haar en hoofdhuid diep te hydrateren, smelt je cacaoboter au bain Marie (je kunt een mengsel van oliën zoals rijst olie of kokosnoot maken) en breng het op het haar en laat minstens 1 uur voordat deze uitspoel .

Degenen met bruin of zwart haar kunnen een beetje cacaopoeder toevoegen aan de gesmolten cacaoboter voor een glanzend haar

3. Behandeling voor schrale lippen
Een van de bekendste manieren om cacaoboter te gebruiken, is op de lippen, vooral in zelfgemaakte lippenbalsems. Meng met een paar druppels etherische olie zoals lavendel, sinaasappel of pepermunt om schrale lippen te voorkomen of te behandelen.

4. Behandeling voor het scheren
Smelt een kleine hoeveelheid gehakte cacaoboter in een beetje warm water en verspreid over het gezicht voordat je gaat scheren, wat het proces vergemakkelijkt en de huid hydrateert.

Vorig artikelDe gezondheidsvoordelen van Lychee-thee voor het lichaam
Volgend artikelStoptober: 28 dagen niet roken!