De stilste dagen van het jaar, buiten in ieder geval. Het is een zeldzaamheid dat de winkels dicht zijn. Dat mensen ruim van tevoren plannen met wie ze echt samen willen zijn.

Van oudsher een tijd om naar binnen te keren. Te koud om het land te bewerken, een tijd om alles even tot stilstand te laten komen. Te vieren wat er bereikt is en plannen te maken voor dat wat gaat komen. Met lichtjes en drankjes en rijkelijk gevulde borden. Vieren dat het nieuwe licht eraan komt, de dagen worden weer langer. Elkaar met attenties tonen wat men voor elkaar betekent.

Rust!

Niet voor iedereen. Veel verplichtingen als je de boel niet goed verdeeld. Cadeautjes en mensen uitnodigen kunnen ook voor nog meer hectiek zorgen als je niet uitkijkt. Dan wordt enige vorm van introspectie helemaal niet haalbaar.

Met oud en nieuw merkte ik inmiddels om me heen een nieuwe trend. Gewoon thuisblijven bij je hond of kat. Knus een muziekje erbij lijkt zelfs voor jongere generaties iets waar ze blijer van worden. Even niets moeten, geen meute lallende mensen, laat staan die kater op 1 januari.

We hebben erg van de vrije dagen in de kerstvakantie genoten. Niet te veel verplichtingen aan gaan om de innerlijke rust te bewaren. Voor het eerst in jaren hebben we de tijd genomen om regelmatig even een bos in te lopen en te kijken of er wat moois ligt voor ons. Met dennenappels en takjes creërden we zes dagen voor kerst een plekje in huis waar we kunnen “loslaten”. Op een rolletje papier schreven we dingen waar we afscheid van wilden nemen. Dit hebben we tweede kerstdag ‘s avonds verbrand … dan opnieuw dit ritueel maar dan met wensen. Opnieuw versieren en met de natuur bezig zijn, tot oud en nieuw.

Is het niet voor iedereen leuk om te vieren wat goed ging en nieuwe wensen te bespreken? Je wensen bewust verwoorden versnelt de uitkomst en samen een wens hebben is een snelweg door de gebundelde energie.

We hebben het goed, ondanks diep verdriet van het verlies van dierbaren in 2019 en een operatie die erin hakte.

Toch willen we het nog beter, samen, als stel nog rijker de toekomst in. We gaan in spelvorm in januari beginnen, op onderzoek, de diepte in bij onszelf en bij elkaar: investeren.

Leuk, I love it en ben trots op m’n man dat hij deze vorm van coaching ook leuk spannend en belangrijk vindt.

Ooit zin in een bijzonder liefdesfeest? Check dan ook 123marryme.nl!

- Advertisement -