Wist je dat mannen en vrouwen anders moeten eten om gezond te blijven? Het is belangrijk dat vrouwen verschillende voedingsmiddelen consumeren die symptomen van de menopauze verminderen en om baarmoederhalskanker en borstkanker voorkomen, en helpen bij de ontwikkeling van de foetus tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoeding.

Mannen daarentegen moeten vooral voedsel consumeren dat veelvoorkomende soorten kanker voorkomt en de spermakwaliteit en die de seksuele functie verbetert.

De 6 beste voedingsmiddelen voor vrouwen
Vrouwen lijden aan verschillende symptomen van de menopauze op bepaald periode en/of kwalen tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. Tegelijkertijd lijden veel zwanger vrouwen vaak aan een tekort aan ijzer in het bloed, wat leidt tot bloedarmoede, en om al deze redenen wordt het sterk aanbevolen dat vrouwen de volgende voedingsmiddelen consumeren:

1. Edamame – voorkomt menopauze symptomen
Naast dat edamame als een lekker snack worden beschouwd, zijn ze ook een uitstekende bron van gezonde vezels, vetten en oestrogeenachtige verbindingen die isoflavonen worden genoemd.

Deze verbindingen kunnen tijdens de menopauze je beste bondgenoot zijn en zelfs opvliegers voorkomen. Voor vrouwen die in het verleden borstkanker hebben gehad, wordt geadviseerd om dit voedsel niet te consumeren.

2. Asperge – voorkomt foetale afwijkingen tijdens de zwangerschap
Asperges worden beschouwd als een uitstekende bron van vitamine K, die helpt bij het opbouwen van botten en daarom wordt aanbevolen voor vrouwen die lijden aan osteoporose. Echter, het grote voordeel van asperges voor vrouwen tijdens de zwangerschap aangezien die helpt bij het voorkomen van aangeboren afwijkingen zoals spina bifida, of “open rug” een aangeboren afwijking die het gevolg is van een ontwikkelingsstoornis van ruggenmerg en wervelkolom.

3. Papaja – vermindert het risico op cervicale en borstkanker
De roodoranje kleur van papaya komt van het hoge gehalte aan bètacaroteen en lycopeen. Lycopeen is vooral belangrijk voor vrouwen omdat het de kansen op baarmoederhalskanker en borstkanker aanzienlijk vermindert. Bovendien helpt lycopeen ook bij het in stand houden van de normale bloeddruk en verlaagt het cholesterolgehalte.

4. Lijnzaad – beschermt tegen borstkanker
Lijnzaad bevat veel voedingsvezels, nuttig voor spijsverteringsprocessen en bevat ook grote hoeveelheden lignanen, een plantaardige fenolachtige stof. Veel studies tonen aan dat lignanen in het lichaam werken als oestrogeen en in deze studies is aangetoond dat ze helpen bij het bestrijden van verschillende soorten kanker, vooral borstkanker. Het is echter belangrijk om te weten dat je geen profijt zult hebben van lignanen als je lijnzaad in de vorm van olie consumeert – de zaden dienen in hun oorspronkelijke vorm geconsumeerd te worden.

5. Zoete aardappel – beschermt de gezondheid van de foetus en het kind
De zoete aardappel bevat koper, vezels, vitamine B6, kalium en ijzer, die van belang zijn, maar onder alle aardappel voedingsstoffen, het meest belangrijk voor vrouwen, vooral tijdens de zwangerschap en borstvoeding, is beta-caroteen, dat wordt omgezet in vitamine A, dezelfde vitamine die ervoor zorgt dat je baby sterke, gezonde longen ontwikkelt.

6. Bonen – bron van ijzer
Bonen bevatten veel eiwitten en gaan niet vergezeld met het hoge vetgehalte dat vlees meestal bevat. Dit is erg belangrijk voor vrouwen, maar dit is niet het enige voordeel van het consumeren van bonen. Het kan ook de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel en de hartslag verlagen – vooral belangrijk voor oudere vrouwen, omdat hartaandoeningen een van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen zijn.

De 6 beste voedingsmiddelen voor mannen
Er zijn verschillende voedingsmiddelen die mannen kunnen helpen veelvoorkomende kankers te vermijden, het aantal zaadcellen te verhogen en zelfs de seksuele prestaties te verbeteren.

1. Tomaten – beschermt tegen prostaatkanker
Volgens een onderzoek van de Harvard-universiteit hebben mannen die tomaten en tomatenproducten eten, zoals natuurlijke tomatensaus, een significant lager risico op prostaatkanker. De meest waarschijnlijke reden hiervaan is de carotenoïde, die behoort tot de bioactieve stoffen lycopeen, die overvloedig aanwezig is in tomaten en helpt dit soort kanker te voorkomen.

Het is belangrijk om te weten dat uit andere onderzoeken is gebleken dat het drinken van tomatensap niet op dezelfde manier bevorderlijk is en om lycopeen efficiënter te absorberen, is het beter om vers tomaten en hun bijproducten eerst te koken.

2. Knoflook – verbetert seksuele aantrekkingskracht
Naast het feit dat knoflookinname ook helpt bij het voorkomen van prostaatkanker, hebben mannen die meer knoflook eten, een aantrekkelijkere lichaamsgeur, volgens een studie van de Universiteit van Praag. De reden hiervoor is nog onbekend bij onderzoekers, maar wat bekend is, is dat knoflook een soort chemische stof kan produceren die seksuele aantrekking veroorzaakt, die in het zweet wordt afgescheiden.

3. Broccoli – beschermt tegen blaaskanker
Heel veel mensen weten dat broccoli gezond is, maar onlangs is ontdekt dat het broccoli voedzamer is en wordt aanbevolen voor mannen dan eerder werd gedacht. Broccoli lijkt het te helpen het lichaam te beschermen tegen blaaskanker, wat vaker voorkomt bij mannen dan bij vrouwen. Onderzoekers adviseren om gedurende de week minstens 5 maaltijden met broccoli te eten, en zij beweren dat dit de kans op blaaskanker met ongeveer 50% kan verminderen.

4. Watermeloen – verlaagt de bloeddruk
De meeste mannen hebben een te hoge bloeddruk tot 55 jaar in vergelijking met vrouwen, dus het wordt aanbevolen om voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium te consumeren. Een van de beste voedingsmiddelen hiervoor is watermeloen die meer kalium bevat dan een banaan of een glas sinaasappelsap. Een ander voordeel van watermeloen is het gehalte aan lycopeen, dat al is genoemd als een van de belangrijkste componenten voor de preventie van prostaatkanker. Als alternatief kunt u kiezen voor avocado, boerenkool, groenten en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium.

5. Noten – beschermt en versterkt de gezondheid van het sperma
Paranoten worden beschouwd als zeer rijk aan selenium en dit mineraal is erg belangrijk voor het behoud van de gezondheid van het sperma. Het verhoogt ook de vruchtbaarheid, omdat het ook helpt bij het sperma om betere ‘zwemmers’ te worden. In een onderzoek in het Verenigd Koninkrijk is aangetoond dat mannen met vruchtbaarheidsproblemen deze kunnen oplossen door noten consequent en matig te eten.

6. Blauwe bessen – voorkomt impotentie
Bij veel mannen worden vaker gedwongen impotentieproblemen met verschillende behandelingen en medicijnen te behandelen, maar ze kunnen worden vervangen door blauwe bessen. Dit komt omdat blauwe bessen rijk zijn aan oplosbare vezels, die helpen bij het verwijderen van overtollig cholesterol in het spijsverteringsstelsel voordat het zich opbouwt in de wanden van de bloedvaten. Tegelijkertijd hebben blauw bessen verbindingen die helpen de bloedvaten te ontspannen en de bloedsomloop te verbeteren, waardoor de bloedtoevoer naar de penis verbeterd. Het is raadzaam 3-4 keer per week een handvol van deze fruit te consumeren.

Vorig artikel2 natuurlijke behandelingen voor een koortslip
Volgend artikelWat is spirituele intelligentie?