Concentratie in een wereld met constante stimuli is iets dat een zekere inspanning vereist. Etherische oliën kunnen je helpen bij verbeteren van de concentratie.

De 5 beste etherische oliën voor de hersenen zijn:

Lavendel etherische olie
Lavendel etherische olie heeft verzachtende en ontspannende eigenschappen die helpen om je zenuwstelsel in een parasympathische staat van rust te brengen. Dit kalmerende effect verlicht nerveuze spanning en depressie. Bovendien geeft het een impuls aan cognitieve vaardigheden.

Rozemarijn etherische olie
Deze etherische olie werkt als een effectieve cognitieve stimulans en helpt het geheugen en de mentale focus te verbeteren. Een van de belangrijkste componenten die rozemarijn etherische olie bevat is 1,9-Cineol, waarvan is aangetoond dat het de geheugencapaciteit verbetert. Deze etherische olie werkt ook goed in het stimuleren van hersengolven en het beschermen tegen neurodegeneratieve ziekten, zoals Alzheimer.

Citroen etherische olie
Deze sterk ruikende etherische olie is zeer gunstig voor de gezondheid van de hersenen. Sterke geur bevordert de concentratie en kalmeert de geest wanneer je angstig, boos of vermoeid voelt. Het kan zelfs helpen stress te verminderen.

Pepermunt etherische olie
Pepermunt etherische olie stimuleert de geest om het geheugen, concentratie, focus en mentale prestaties te ondersteunen. Bovendien heeft het een rustgevend en verfrissend effect dat ontspanning en helder denken bevordert. De geur van deze etherische olie stimuleert ook de gebieden in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor alertheid.

Kaneel etherische olie
Kaneel etherische olie kan helpen bij het bestrijden van mentale vermoeidheid en het verbeteren van de hersenfunctie gerelateerd aan werkgeheugen, visuele motorischesnelheid, virtueel herkenningsgeheugen en aandacht. Bovendien helpt het om hersenplakken af te breken en ontstekingen te verminderen die tot geheugenproblemen kunnen leiden. Tegelijkertijd is het zeer effectief bij het voorkomen/vertragen van de symptomen van de ziekte van Alzheimer.

Vorig artikelEen lijstje met 10 manieren om je relatie te onderhouden
Volgend artikel5 tips om eetstoornissen te voorkomen