Cranberry is een vrucht die rijk is aan voedingsstoffen. Het fruit heeft drie keer meer vitamine C dan sinaasappelen en is in staat om het immuunsysteem zeer efficiënt te versterken, vooral als de consumptie van fruitextract ten minste eenmaal per week wordt geconsumeerd. Vitaminen A, E en K zijn ook aanwezig in de cranberry, maar in een kleinere hoeveelheid.

De voordelen van Cranberry-sap zijn divers omdat Cranberry-sap over een grote hoeveelheid essentiële voedingsstoffen beschikt voor de algehele gezondheid van het lichaam. Cranberry is door zijn rijke voedingsstoffen en antioxiderende eigenschappen geprezen als super fruit.

Daarnaast bevat het fruit stoffen zoals ijzer, calcium, kalium en fosfor. Ze werken allemaal positief op het organisme en garanderen de goede werking van verschillende organen. Deze kenmerken maken cranberry en de hoeveelheid van ongeveer 46 calorieën per 100 gram fruit tot een geweldig voedingssupplement in gezonde en niet-beperkende gewichtsverlies diëten. Bovendien is de hoge hoeveelheid vitamine C die aanwezig is in een gedeelte van cranberry genoeg om verkoudheid en griep te voorkomen. Deze voordelen worden ook versterkt door de aanwezigheid van vitamine E.

De voordelen van Cranberry zijn:

  • behandelt urineweginfecties.
  • voorkomt verschillende soorten kanker.
  • verbetert de darmfunctie.
  • voorkomt tand- en gerelateerde aandoeningen in de mond.
  • verbetert het immuunsysteem door verkoudheid en griep te voorkomen.
  • voorkomt vroegtijdige veroudering door de vrije radicalen tegen te gaan.

Vaak wordt het verkocht als sap of zelfs in de vorm van gedroogd fruit. De voordelen kunnen worden verkregen door de vrucht direct in natura, gedehydrateerd, in sap of via capsules.

Als je ervoor kiest om het sap te kopen, moet je de natuurlijke pulp kopen zonder conserveringsmiddelen of andere additieven. Hiermee kun je een eenvoudig en gemakkelijk sap maken dat alle voordelen van cranberry biedt:

1. Cranberry Juice I
Ingrediënten

  • 1 kop (250 ml) vol cranberry.
  • 1 glas water (250 ml).
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker.

Bereidingswijze
Voeg de cranberry en het water toe aan een blender en blend gedurende 15 seconden. Doe het geklopte sap in een glas en voeg de kokosbloesemsuiker toe. Consumeer onmiddellijk. Het wordt eenmaal per dag ‘s ochtends aanbevolen.

2. Cranberry Juice II
Ingrediënten

  • 1 kopje sinaasappelsap.
  • 1 kopje ingevroren aardbeien.
  • 2 eetlepels gedehydrateerde cranberry.
  • 1 eetlepel vol lijnzaadmeel).
  • 4 blaadjes spinazie.

Bereidingswijze
Doe de ingrediënten in de blender en blend ze 2 tot 3 minuten. Consumeer onmiddellijk.

Note!
Cranberry bevat aanzienlijke hoeveelheden salicylzuur, vergelijkbaar met aspirine, dus moet worden vermeden door mensen die allergisch zijn voor het geneesmiddel.