Wanneer we ons menu proberen te variëren en/of verbeteren, is één van de grootste moeilijkheden het weten hoe brood te vervangen. Hier een lekker en super voedzame maaltijd die minder dan 5 minuten duurt.

Ingrediënten
• 1 glas van 300 ml rijstmelk
• 1 kleine avocado
• 2 eetlepels cacaopoeder
• 1 eetlepel veganistische eiwitpoeder
• 1 eetlepel kokossuiker
• 1 snufje Himalaya zout

Over de ingrediënten
Melk: we hebben de mogelijkheid om plantaardige melk te gebruiken, die veel voedzamer en gezonder is.

Avocado: avocado is rijk aan vitamine E, enkelvoudig onverzadigde vetten, vitamines, mineralen en glutathion, een krachtige antioxidant. De sterke energetische waarde is gerelateerd aan het gehalte van vetten die gunstig zijn voor de gezondheid.

Cacao: cacao is rijk aan antioxidanten, evenals vitaminen en mineralen, met ontstekingsremmende en anti-allergene eigenschappen. De pulp bevat vezels, glucose en sucrose, vitamine A, B1, B2, C, niacine en mineralen zoals magnesium, koper, chroom, mangaan, zinkijzer, fosfor en calcium en een grote hoeveelheid antioxidanten die cellen beschermen van vrije radicalen.

Veganistisch eiwitpoeder: veganistisch eiwitpoeder in het dagelijks leven toevoegen is een goede manier om aan de eiwitbehoeften van een maaltijd te voldoen.

Kokossuiker: bij het kiezen van een suiker is kokossuiker altijd het meest aan te bevelen. Het heeft een lage glycemische index en zit vol met vitamines.

Himalayazout: naast het feit dat het goed is voor de gezondheid, omdat het 80 mineralen bevat, geeft Himalaya zout een speciale finish touch aan elk gerecht en zorgt het voor een evenwicht in smaak.

Vorig artikelQuinoa met champignons
Volgend artikelGezonde voedingsmiddelen