Chlorofyl is een groen kleurpigment dat voorkomt in planten en dat de eigenschap heeft licht te absorberen voor fotosynthese. Het heeft veel eigenschappen die verschillende gezondheidsvoordelen bieden.

Er is altijd gezegd dat groenten belangrijk zijn voor een gezond leven en veel voordelen bieden wanneer ze in onze voeding worden opgenomen. Maar groene groenten hebben een gemeenschappelijk kenmerk, ze bevatten chlorofyl. Deze spectaculaire component heeft verschillende voordelen als het in ons dieet wordt opgenomen, vooral voor degenen die hun superkrachten kennen. Chlorofyl is zo heilzaam voor de gezondheid dat velen het ‘groen bloed’ noemen, omdat de moleculaire structuur ervan sterk lijkt op die van hemoglobine, waardoor ze zich onderscheiden doordat chlorofyl magnesiumionen heeft en hemoglobine, ijzer.

De lijst met voedingsvoordelen van deze stof gaat heel ver. Bekijk onderstaand de belangrijkste.

Ontgiftend
Detox effect is één van de belangrijkste en krachtigste voordelen van chlorofyl; het is in staat om de schadelijke effecten van stoffen zoals tabak, diesel, teer en tetanustoxine tegen te gaan. Dit vermogen is ook effectief in geval van chronische en acute besmetting door kunstmatige en chemische ingrediënten in bewerkte voedingsmiddelen. Het elimineert ook zware metalen die alleen ons lichaam niet kan elimineren.

Ontstekingsremmend en antioxidant
Vanwege zijn antioxiderende eigenschappen resulteert het in versterking en bescherming van de afweercellen (lymfocyten) van het menselijk lichaam. Kan ontstekingen verminderen en vrije radicalen bestrijden die degeneratieve ziekten veroorzaken.

Stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen en verminderde bloedarmoede
Het heeft het vermogen om de vorming van rode bloedcellen te stimuleren. Het hoofdbestanddeel van rode bloedcellen is hemoglobine; bloedarmoede is een aandoening die wordt gekenmerkt door een afname van de hoeveelheid hemoglobine, dus chlorofyl helpt bloedarmoede te verminderen.

Versterkt het immuunsysteem
Chlorofyl is een alkalisator van bloed en zuurstofhoudende cellen, wat betekent dat het werkt door het lichaam sterker en resistent te maken tegen ziekten, die altijd de voorkeur geven aan zure omgevingen en profiteren van het gebrek aan cellulaire oxidatie.

Werkt tegen een slechte adem
Chlorofyl is ook een krachtige deodorizer en kan worden gebruikt om halitosis te voorkomen. Door te handelen om de spijsvertering te verbeteren, verbetert de stof de effecten op de mondgezondheid verder.

Voorkomt ziekte
Naast het optreden om het immuunsysteem te versterken, kan chlorofyl helpen om de manifestatie van verschillende kankers te voorkomen, de progressie van tumoren te remmen en de oxidatie van cellen te verminderen, die de omgeving gunstig maken voor dergelijke ziekten. Er zijn studies van de Universiteit van Oxford in dit verband die aantonen dat chlorofyl een krachtig antiviraal middel kan zijn.

Vorig artikel6 natuurlijke manieren om roos te bestrijden
Volgend artikelKruiden die jou gezonder en nog mooier maken!