Roos verschijnt op het haar, de wenkbrauwen en de baard en veroorzaakt veel jeuk. Ook wel seborrheic dermatitis of seborrhea genoemd, het kan verband houden met vele factoren; van verkeerde gewoonten die de hoofdhuid beschadigen, de aanwezigheid van schimmels en zelfs enkele gezondheidsproblemen.

Roos is een veel voorkomend en niet-te-genezen probleem, maar het kennen van de oorzaken en het verzorgen van de hoofdhuid kan de incidentie sterk verminderen.

Leer hieronder hoe je roos kunt bestrijden met deze 6 tips:

1. Gebruik een anti-roos shampoo
Zodra seborrheic dermatitis is ontdekt, is het essentieel om een dermatoloog te zoeken om een anti-roos shampoo voor te schrijven. Het product is essentieel voor de behandeling van witte vlokken, omdat het alle symptomen bestrijdt. Het product mag alleen op de hoofdhuid worden aangebracht met massagebewegingen en het enkele minuten laten inwerken. Kies voor een shampoo met actieve stoffen met antimicrobiële eigenschappen in zijn formule, zoals selenium sulfide.

2. Verlaag alcoholgebruik
Lekker borrelen helpt om te ontspannen, maar ze beïnvloeden ook de werking van de talgklieren waardoor ze de vettigheid verhogen, een belangrijke oorzaak van roos. Probeer dus minder alcohol te consumeren.

3. Vermijd vetrijk voedsel
Voedingsmiddelen die rijk zijn aan verzadigde vetten en suikers vergroten de kans op ontstekingen. Daarom moeten witte bloem, rood vlees en snoepjes worden vermeden. Stress, angst, temperatuurveranderingen en hormonale veranderingen hebben ook invloed op het ontstaan van roos.

4. Gebruik kokosolie
Kokosolie staat bekend om zijn vele voordelen voor de gezondheid en kan ook worden gebruikt als een natuurlijke remedie tegen roos. Kokosolie kan helpen de hoofdhuid hydratatie te verbeteren en uitdroging te voorkomen die roos verergert.

5. Verhoog de Omega-3-inname
Omega-3-vetzuren spelen een belangrijke rol in het lichaam; ze zijn cruciaal voor het functioneren van het hart, het immuunsysteem, de longen en helpen de huid te hydrateren, wat bijdraagt aan wondgenezing en het voorkomen van voortijdige veroudering. Een tekort aan Omega-3-vetzuren kan een aantal symptomen veroorzaken, waaronder droog haar, een droge huid en zelfs roos.

6. Investeer in producten met natuurlijke oliën/etherische oliën
Tea tree etherische olie en ricinusolie, evenals klei, kunnen worden gebruikt om de ontsteking op de hoofdhuid veroorzaakt door roos te kalmeren.

Ricinusolie, omdat het erg dik is, mag verdund worden in amandelolie of vocht inbrengende crème voordat het wordt aangebracht. Het voordeel is laag comedogeen en samentrekkend, het vermijden van vettigheid en het bestrijden van schimmels, de belangrijkste oorzaken van roos.

Natuurlijke oliën/etherische oliën helpen ook om de talgklier te reguleren, wat kan bijdragen aan de vermindering van vettigheid en op zijn beurt de neiging om roos te ontwikkelen.

Vorig artikelKoude douche biedt veel gezondheidsvoordelen
Volgend artikelChlorofyl de perfecte bondgenoot voor je gezondheid