Op het gebied van schoonheid zijn kruiden speciaal omdat veel van hen veel antioxidanten bevatten, die helpen vrije radicalen te bestrijden, onstabiele verbindingen die cellen aanvallen, rimpels veroorzaken, verlies van vitaliteit en zelfs ernstige huidziekten veroorzaken. En veel van hen hebben zelfs ontstekingsremmende middelen en voedingsstoffen die jouw huid gezond kunnen houden.

Het besluit om natuurlijke producten te gebruiken, in plaats van vergelijkbare synthetische geeft 2 vragen:
1) als jouw huid natuurlijke substanties absorbeert die in kruiden en planten voorkomen, waarom zou je dan onnodige chemicaliën gebruiken?
2) waarom zou je geld spenderen aan dure verpakkingen en ingrediënten wanneer je iets kan gebruiken wat net zo effectief is?

Vind hieronder 5 kruiden die jouw huid mooier en gezonder maken met grote besparingen

1. Groene thee
Dit kruid heeft een hoge concentratie van catechines, die ontstekingsremmende, antioxiderende en anti-verouderende effecten op de huid hebben. Groene thee (in zalven en crèmes) kan ook helpen om te opperhuid te verdikken, de wondgenezing te versnellen en een enzym in de huid te remmen dat onregelmatige pigmentatie veroorzaakt, wat minder zonnevlekken betekent.

2. Kamillethee
Dit kruid is een natuurlijke ontstekingsremmer, met de kracht om roodhuid, jeuk en zwelling te verminderen. Om je huid te reinigen en te versterken, bereid je een kamillethee, laat je deze afkoelen en breng je deze aan op jouw gezicht.

3. Paardenbloem thee
Paardenbloem wordt vaak gebruikt voor decoratieve in plaats van voedende doeleinden. De kwaliteiten voor het bereiken van een jeugdige huid zijn echter talrijk, omdat zowel het sap- als de thee antioxidanten, diuretica en ontgiftingsmiddelen zijn. Paardenbloem thee kan worden gebruikt als een behandeling voor acne, omdat het de eliminatie van gifstoffen door de zweetklieren en urine vergemakkelijkt. Wanneer deze gifstoffen niet op de juiste manier worden geëlimineerd, hopen ze zich op en veroorzaken ze acne. Door paardenbloem thee te consumeren, verminderen we ontstekingen en huidvlekken.

4. Muntbladeren
Muntbladeren zijn nuttig om acne te behandelen en helpen een jonge en gezonde huid te hebben dankzij de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Je kunt deze thee innemen of als een tonicum gebruiken.

5. Melisse
Als cosmetica wordt het gebruikt om de huid te behandelen; Het helpt ook om de vermoeide huid te vernieuwen, werkt als een samentrekkend middel op de huid en geneest de behandeling van acne, versterkt de natuurlijke oliën van de huid en bestrijdt cellulitis. De infusie is ook perfect voor een ontspannend bad.

Vorig artikelChlorofyl de perfecte bondgenoot voor je gezondheid
Volgend artikelDuitse coronapatiënt niet ziek tijdens verblijf in Limburg