Cacaopoeder is een van de meest gewaardeerde voedingsmiddelen ter wereld. Het is in feite heerlijk, kan op verschillende manieren worden geconsumeerd, laat elk recept lekkerder smaken en heeft de reputatie een geweldige bondgenoot te zijn in de strijd tegen een slecht humeur.

Het gebruik van cacaopoeder gaat verder dan koken.
Bekijk enkele tips:

Cacao oogschaduw
In een processor of blender, vermaal 1 theelepel aardappelzetmeel samen met 1 theelepel maïszetmeel tot een consistente poeder wordt verkregen. Meng het poeder met 2 eetlepels cacaopoeder en je hebt je natuurlijke oogschaduw.

Het haar donkerder maken
Meng cacaopoeder met water tot het een dikke pasta vormt. Doe het in je haar, bedek het met een douchekap en laat het 10 tot 20 minuten intrekken. Hoe langer je het laat intrekken hoe donkerder de kleur zal worden. Was je haar daarna zoals je normaal gesproken doet en breng een conditioner aan. Je kunt de cacao ook in gelijke delen mengen met shampoo en het gebruiken om je haar te wassen.

Gezichtsmasker
Cacaopoeder is rijk aan antioxidanten, die beschadigde huidcellen kunnen herstellen en vrije radicalen kunnen neutraliseren. Het kan ook tekenen van veroudering verminderen, zoals rimpels op de huid en fijne lijntjes. Meng een eetlepel witte klei met 2 eetlepels cacaopoeder; voeg water toe om een dikke crème te vormen; Aanbrengen op een schoon gezicht en laten drogen. Spoel daarna met lauwwarm water.

Voetbad
Meng een halve liter warm water met 3 eetlepels cacaopoeder, 6 druppels muntolie en 1 eetlepel amandelolie. Het mengsel ontspant en hydrateert de voeten.

Vorig artikelProbiotica spelen een sleutelrol bij het versterken van het immuunsysteem
Volgend artikelZoete aardappel is een geweldige bron van vitamine A