Wij overdrijven af en toe; iets teveel drinken op verjaardags-, familie- of vakantiefeesten. We weten dat de dag na een nacht van lekkere alcoholische drankjes misschien niet gemakkelijk is. Sommige symptomen die je de volgende dag kunt ervaren zijn hoofdpijn, een droge mond en een onwel gevoel. Als je veel alcohol drinkt, moet je lichaam extra werken om alle alcohol kwijt te raken; het is een vergiftiging dat moet worden behandeld. Als je het overdrijft en je je nu afvraagt hoe je een kater kunt genezen of wilt weten hoe je een kater kunt voorkomen, bekijk dan deze blog voor een aantal leuke tips over hoe je een kater op een natuurlijke manier kunt behandelen.

1. Drink veel water!
Hoewel we de dag ervoor veel vocht dronken, laten alcoholische dranken ons lichaam uitdrogen omdat ze de hormonen verstoren die de urinestroom regelen en ervoor zorgen dat we vaker dan normaal naar de wc moeten. Veel mensen drinken alleen water als ze een aspirine of een pijnstiller nemen; dit wordt niet aanbevolen bij een kater.

Laat de pijnstillers weg en drink alleen water, heel veel water! Het probleem is dat medicijnen je situatie kunnen compliceren, vooral als je nog alcohol in je lichaam hebt.

2. Vervang kalium
Het is gebruikelijk om meer dan normaal te plassen bij het nuttigen van alcohol en dit zorgt ervoor dat sommige voedingsstoffen verloren gaan. Wanneer dit gebeurt, wordt kalium in grote hoeveelheden geëlimineerd. Om te vervangen wat je kwijt bent, zijn bananen een geweldige bondgenoot.

3. Drink gember thee
Gemberthee is ook een uitstekende remedie voor thuis om een kater te genezen, omdat het de eigenschap heeft sneller alcohol uit het lichaam te verwijderen. Gember heeft ook een ontstekingsremmende en ontgiftende werking en is daarom zeer effectief in het elimineren van alcohol uit het lichaam, waardoor de kater sneller wordt genezen.

4. Consumeer waterkers
Een goede voorbereiding van detox sap met waterkers, munt, sinaasappel en honing zal je helpen je gloednieuw te voelen. Dit komt omdat het blaadje antioxidant en energiek is. Je kunt de gehakte bladeren ook toevoegen in een lichte en kleurrijke salade met een vleugje olijfolie. Het is een licht voedsel en zeer nuttig in het bestrijden van de kater.

5. Eet licht voedsel
Licht eten helpt je lichaam ook om gemakkelijker de gifstoffen uit de lever te verwijderen. Maak daarom geen gebruik van zout en leg ingeblikt voedsel opzij omdat dit het vasthouden van vocht verhoogt en het ontgiftingsproces verstoort. Bruine rijst, bonen en groenten zijn goede bondgenoten.

Belangrijk om te weten: Hoewel er tips zijn om de kater te genezen, verdient het altijd de voorkeur om een kater te voorkomen en het wordt aanbevolen om de alcohol met een glas water te combineren en bijvoorbeeld geen vet voedsel te consumeren.

Vorig artikelTips om van kerstmis te genieten zonder extra kilo’s
Volgend artikelRecept: Lekkere fit balletjes van dadels en havermout