Voor degenen die niet alleen willen afvallen maar ook een platte buik willen hebben is afslankthee een uitstekende manier om aan je dieet toe te voegen.

Veel mensen die gebruik hebben gemaakt van de thee om gewicht te verliezen, hebben uitstekende resultaten behaald. De bestanddelen in deze thee maken het mogelijk om deze resultaten te bereiken. Maar we willen graag duidelijk maken dat thee niet wonderlijk is. Om effectief te worden, moeten ze op de juiste manier worden gebruikt, altijd in combinatie met een goed dieet en met de praktijk van constante fysieke activiteiten.

Gemberthee, citroenthee en groene thee zijn enkele van de aangeboden theeën omdat ze helpen bij het tegengaan van vochtophoping, ze stillen je eetlust, verhogen het metabolisme en helpen bij het verbranden van vetten. Bovendien is een scheutje cayennepeper een geweldige optie die aan elke afslankthee kan worden toegevoegd, omdat het gemakkelijk te gebruiken is en het helpt het metabolisme verder te verhogen, waarbij het de vetverbranding bevordert.

1. Gemberthee met ananas
Gemberthee met ananas is geweldig om af te slanken, omdat het de stofwisseling stimuleert, het lichaam helpt om meer energie en calorieën te verbruiken, zelfs wanneer het stilstaat, evenals de eetlust daalt en de darm helpt te functioneren.

Ingrediënten
• schil van ½ (biologische) ananas;
• schil van 1 (biologische) sinaasappel;
• 1 eetlepel groen thee;
• 1 eetlepel gember;
• 1 liter water.

Bereidingswijze
Voeg aan één liter water de ananas, de sinaasappelschil en de gember toe en breng het dan 3 minuten aan de kook. Na het koken, zet het vuur uit en voeg de groene thee toe. Tot slot, bedek, laat het 5 minuten staan voordat je het gaat drinken.

Deze thee moet de hele dag door tussen de maaltijden worden gedronken en om betere resultaten te bereiken, wordt het aangeraden om gezond te eten en regelmatig te bewegen.

2. Groene thee met braambessen
Groene thee met braambes helpt de eetlust te verminderen, desinfecteert het lichaam en vermindert het volume, omdat het vocht afdrijvende eigenschappen heeft en het metabolisme van het lichaam verhoogt, waardoor het lichaam meer energie en calorieën kan uitgeven.

Ingrediënten
• 1 theelepel gedroogde braambes-bladeren;
• 1 theelepel gedroogde groene theebladeren.

Bereidingswijze
Doe in een kopje thee de gedroogde bladeren van de braam en de groene thee en voeg 150 ml kokend water toe. Dek af, laat gedurende 10 minuten intrekken en zeef het voor het drinken. Deze thee moet worden gedronken voor hoofdmaaltijden zoals lunch en diner gedurende 2 tot 3 weken.

3. Hibiscusthee met kaneel
De hibiscusthee met kaneel is goed om je te helpen gewicht te verliezen, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, om het lichaam te laten leeglopen en het metabolisme te verhogen, waarbij vetverbranding wordt bevorderd. Bovendien helpt deze thee ook de spijsvertering door kaneel in zijn samenstelling te hebben.

Ingrediënten
• 1 eetlepel gedroogde hibiscusbladeren;
• 1 eetlepel gedroogde paardenbloemblaadjes;
• 1 kaneelstokje.

Bereidingswijze
Voeg aan één liter kokend water de droge hibiscusbladeren, de paardenbloem en het kaneelstokje toe en laat het 10 minuten intrekken. Zeven voor het drinken.

Deze thee moet 2 tot 3 keer per dag worden gedronken, een half uur voor de hoofdmaaltijden.

4. Yerba Mate Thee met citroen
Yerba Mate thee met citroen versterkt het verzadigingsgevoel en vergemakkelijkt het verbranden van vet omdat het de stofwisseling verhoogt. Bovendien vermindert het de zwelling en het volume van het lichaam, omdat het een diuretische werking heeft die helpt bij het vasthouden van vocht.

Ingrediënten
• 1 of 2 theelepels Yerba mate;
• ½ citroen geperst.

Bereidingswijze
Plaats in een kopje thee de gedroogde bladeren van de Yerba maté thee en de halve citroen en voeg dan 150 ml kokend water toe. Dek af en laat 5 tot 10 minuten staan.

Contra-indicaties: Yerba Mate thee, bevat cafeïne, en mag daarom niet worden gebruikt door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Bovendien mag het niet worden gebruikt door patiënten met hartaandoeningen, maagzweren of met maagreflux.

5. Muntthee
Muntthee is krampstillend, dus vermindert de kans op braken en misselijkheid. De ontstekingsremmende kwaliteit is ook één van de voordelen van muntthee, omdat het de maag kalmeert.

Ingrediënten
• 1 kopje (thee) verse muntblaadjes;
• 500 ml water.

Bereidingswijze
Verhit het water en voeg na het koken de muntblaadjes toe. Zet het vuur uit, dek de pan af en laat het 5 tot 10 minuten staan. Zeef en serveer het.

Vorig artikel10 tips om meer gelukkiger te zijn in het leven!
Volgend artikelPerfecte Guacamole