Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt veel vragen over het nieuwe coronavirus (COVID-19). Hieronder zie je waar je actuele informatie over COVID-19 kunt vinden.

Laatste nieuws
26-2-2020 16.00 uur
Het Gesundheidsambt Kreis Heinzberg (Nordrhein-Westfalen) in Duitsland is op dit moment bezig alle contacten rond de patiënt in Duitsland in kaart te brengen. Aangezien dit gebied grenst aan Nederland is het mogelijk dat daar ook Nederlanders bij zitten. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en van Limburg houden hierover nauw contact met hun Duitse collega’s. Eventuele Nederlandse contacten worden door de GGD direct benaderd om hen hierover te informeren en afspraken te maken over de monitoring van gezondheidsklachten.

Omdat het contactonderzoek van deze patiënt nog gaande is, heeft het Kreis Heinzberg uit voorzorg een aantal maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Zo zijn tot 2 maart alle scholen en kinderdagverblijven gesloten en is mensen gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven en geen bezoek te brengen aan ziekenhuizen en zorginstellingen. Er is geen reden om deze maatregelen ook in Limburg in te stellen.

26-2-2020 9.45 uur
Duitse coronapatiënt niet ziek tijdens verblijf in Limburg
Op dinsdagavond 25 februari werd bekend dat een Duitse man positief getest is op COVID-19. Hij zou vorige week in Nederland zijn geweest. De GGD is daarom direct gestart met contactonderzoek.

In de loop van afgelopen nacht is uit dit contactonderzoek gebleken dat de man in het weekend van 8 en 9 februari in Limburg is geweest. Dat is een ruim een week eerder dan de klachten in Duitsland zijn ontstaan. Tijdens dit verblijf in Nederland was hij niet ziek en niet besmettelijk. Daarmee is de noodzaak voor verder contactonderzoek voor dit verblijf in Nederland komen te vervallen.

Informatie
Nieuw coronavirus (COVID-19)
Vragen & antwoorden nieuw coronavirus (COVID-19)

Information in English
Novel coronavirus (COVID-19)
Q&A’s novel coronavirus (COVID-19)

Information in Chinese
Novel coronavirus (COVID-19): questions and answers in Chinese

Informatie voor professionals
Informatie LCI 2019-nCoV (COVID-19

Vorig artikelDuitse coronapatiënt niet ziek tijdens verblijf in Limburg
Volgend artikelNatuurlijke Propolis-behandeling om het haar te versterken