De traditionele aardappelsalades gemaakt met mayonaise, bevatten vaak veel zout, vet en ze zijn calorierijk, dus hoog tijd om zelf een gezonde en lekkere aardappelsalade te maken met geitenkaas, mosterd en oesterzwam, deze variatie is super lekker en is ontzettend vullend.
Ingrediënten
• 1,5 kg aardappelen (gekookt en in grote stukken gesneden)
• 250 g gesneden oesterzwam
• 1 rode ui, gehakt
• ¾ kopje appel ciderazijn
• 1 eetlepel mosterdzaad
• 2 eetlepels tamari-saus
• ¼ kopje kokosolie
• 8 fijngesneden lente-uitjes
• ¼ kop gehakte peterselie
• geraspte geitenkaas
• zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Kook de aardappelen en snijd deze in grote stukken. Bak de oesterzwam in de kokosolie in een koekenpan totdat hij knapperig is zet deze opzij. Gebruik het vet dat door oesterzwam is overgebleven om de ui 3 tot 4 minuten te bakken (totdat deze zacht is). Voeg hier de aardappelen, de mosterdzaadjes en de tamari-saus aan toe en bak deze nog 2 minuten. Haal de koekenpan van het vuur en breng het op smaak met zout en peper. Strooi de geraspte geitenkaas over het recept en plaats deze in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten of totdat de kaas is gesmolten.
Vorig artikelSmoothie Sinaasappel
Volgend artikelVegetarisch dieet voor kinderen