Iedereen weet dat het belangrijk is om fruit te consumeren, maar wist je dat sommige van deze vruchten zelfs kunnen helpen bij het afvallen? Lage-calorie en voedingsstoffen-rijke diëten zijn de beste manier om het ideale gewicht te bereiken zonder je gezondheid te beschadigen.

Een goede strategie om af te vallen, is door dagelijks fruit als aardbeien, peren en watermeloenen te eten, omdat deze vruchten minder calorieën bevatten dan het lichaam nodig heeft voor de spijsvertering en ook vezels en andere eigenschappen bevatten die het lichaam helpen om af te vallen.

Naast het eten van deze vruchten, is het ook aan te bevelen om minstens 3 keer per week te gaan wandelen, omdat op deze manier het metabolisme toeneemt en het lichaam uiteindelijk de calorieën verliest die zich als vet hebben opgehoopt.

1. Kers
Kersen, geliefd bij velen, is een vrucht met diuretica en bestrijdt ook constipatie, waardoor diegenen worden geholpen die een dieet volgen om gewicht te verliezen. Consumeer tussen de drie en vier eenheden, want daarin vind je de benodigde voedingsstoffen in je dagelijkse behoefte.

2. Ananas
Ananas, deze vrucht heeft een eetbare pulp dat rijk is aan een enzym dat bromelaïne wordt genoemd. Wanneer het wordt geconsumeerd na de maaltijd, helpt het om het spijsverteringsproces te verbeteren en de opname van calorieën door het lichaam te voorkomen.

3. Aardbei
Aardbei helpt om gewicht te verliezen omdat het negatieve calorieën bevat en bovendien is het rijk aan ijzer en vitamine C en is het een goede natuurlijke ontstekingsremmer.

4. Appel
De appel helpt om gewicht te verliezen, omdat het rijk is aan antioxidanten, het cholesterolgehalte en triglyceriden regelt en helpt bij de spijsvertering. Een appel geroosterd met kaneel of kruidnagel bevat weinig calorieën, is heerlijk en een zeer voedzaam dessert.

5. Peer
Peren helpen je af te vallen, omdat het rijk aan vezels is, wat de spijsvertering verbetert en de honger wegneemt. Het helpt zelfs bij het reguleren van het cholesterolgehalte in het bloed. Geroosterde peren met kaneel zijn ook een geweldig dessert dat, naast heerlijk, helpt om af te vallen.

6. Watermeloen
Het bevat negatieve calorieën en is diuretisch en helpt in de strijd tegen een opgeblazen gevoel. Het helpt ook om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Het verlaagt de bloeddruk en wordt beschouwd als een afrodisiacum.

7. Citroen
Het is een diureticum, rijk aan vitamine C en een krachtige antioxidant, die giftige stoffen verwijdert en de huid mooi maakt. Het dagelijks drinken van een kopje lauw/warm citroenwater is een geweldige manier om te consumeren en te profiteren van alle voordelen ervan. Citroen helpt ook bij het verlagen van cholesterol en bloedsuikerspiegel.

8. Granaatappel
De vrucht bekend als granaatappel kan worden geconsumeerd in de vorm van thee en sappen, of zelfs de pulp. Het helpt bij de behandeling van maagaandoeningen naast het hebben van diuretische eigenschappen en is ook effectief in gewichtsverlies. Bovendien fungeert het ook als een thermogene stof die het metabolisme versnelt, waardoor het meer energie verbruikt en, bijgevolg, helpt bij het verliezen van het gewicht.

Er zijn nog vele andere vruchten die helpen bij het afvallen, en bevestigen nogmaals dat deze essentieel zijn in onze voeding. Naast het brengen van meer gezondheid, evenwicht in het lichaam en vele andere voordelen, hebben vruchten voor het grootste deel bijzondere smaken en worden ze door velen bewonderd.

Vorig artikel5 voordelen van het niet eten van rood vlees
Volgend artikelTips voor een gezonde geest