Om vegetarische redenen, of om ideologische redenen; vegetarisme heeft een goede aanhang. Ze beweren dat het elimineren van rood vlees uit het menu verschillende voordelen kan hebben. Bekijk  hier vijf  voordelen van:

1. Detox en gewichtsverlies
Volgens informatie over het “Flex Diet” zorgt het verminderen van de vleesconsumptie en het verhogen van de consumptie van groenten ervoor dat het lichaam minder gifstoffen accumuleert, wat dus helpt bij het afvallen.

2. Zwelling en cellulitis
Afhankelijk van je dieet, heb je misschien niet genoeg enzymen om eiwitmoleculen af te breken, vooral met rood vlees en melk. Hierdoor wordt het werken van de nier moeilijk en kan het zwellingen en ook cellulitis veroorzaken.

3. Vruchtbaarheid
Voor vrouwen die van plan zijn kinderen te krijgen, kan het elimineren van rood vlees een goed idee zijn. Sommige voedingsmiddelen zoals vlees, verwerkte maaltijden en geraffineerde koolhydraten kunnen de vruchtbaarheid negatief beïnvloeden.

4. Minder vet
Te veel vet kan te veel schade toebrengen aan het lichaam. Eén van de gemakkelijkste manieren om het overschot te elimineren, is door minder rood vlees te eten. Het verminderen van de frequentie van het verbruik tot slechts twee dagen per week kan al een groot verschil in gezondheid maken.

5. Het vermindert het risico op sommige ziekten
Veranderende eetgewoonten door het niet te consumeren van rood vlees en het verhogen van groenten kunnen helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs sommige kankers.

Deze voedingsinformatie is afkomstig van internet op basis van diëten die gericht zijn op het verminderen van de consumptie van rood vlees, maar voordat je je eetgewoonten radicaal verandert, raden we aan dat je een voedingsdeskundige en een gezondheidsspecialist raadpleegt.

Vorig artikel5 voedingsmiddelen die je lichaam reinigen!
Volgend artikel8 fruiten om af te vallen