5 Voedingsmiddelen die je lichaam reinigen!

1. Water met citroen
Er zijn vele voordelen van citroen die al eeuwen bekend zijn. De drie grootste zijn de antibacteriële, antivirale en immuniteit krachten van citroen en hun gebruik als hulpmiddel bij gewichtsverlies omdat de citroen een spijsvertering is en de lever “reinigt”. Citroen bevat veel stoffen, voornamelijk citroenzuur, calcium, magnesium, vitamine C, bioflavonoïden, pectine en limoneen, die de immuniteit bevorderen en infecties bestrijden.

Tip: Voeg wat gember toe aan je citroenwater.
Gember versterkt je immuunsysteem en beschermt je tegen verkoudheid.

2. Groene bladgroenten
Bronnen van mineralen, vezels en vitamines; deze groenten werken op een ongelooflijke manier in het menselijk lichaam, het bevordert de gezondheid van de hersenen en de huid, het voorkomt allergieën en ontstekingen. “Donkergroene bladeren zijn de beste bronnen van calcium voor het lichaam, en sommige daarvan, zoals boerenkool, helpen bijvoorbeeld bij het ontgiften van de lever.”

3. Lijnzaad
Lijnzaad is een echte superfood. Lijnzaad absorbeert veel water waardoor het opzwelt tot twintigmaal het volume dat het van zichzelf heeft. Het stimuleert vervolgens je spijsvertering. Dit natuurlijke laxerende effect maakt lijnzaad tot een populaire behandeling voor obstipatie. De zaden zijn ook een belangrijke bron van alfa-linoleenzuur, een Omega-3 vetzuur (te vinden in noten en zaden); deze vetzuren verlagen je risico op hart- en vaatziekten, hebben een ontstekingsremmend effect en versterken jouw immuunsysteem.

4. Groene thee
Het belangrijkste voordeel van groene thee is om je te helpen gewicht te verliezen, het bevat cafeïne en catechines die de stofwisseling versnellen, waardoor het lichaam meer energie besteed en het vergemakkelijkt daardoor de spijsvertering, het helpt bij het reguleren van de darmen.

5. Artisjok
De artisjok is één van de voedingsmiddelen die symbool staan voor het mediterrane dieet en met een enorme voedingswaarde. De oorsprong is waarschijnlijk Magreb, misschien Tunesië en de Arabische naam “al-kharshûf” waaruit het voortkwam, artisjok betekent “plant met doornen”. Vanuit een oogpunt van voedingswaarde bevat het weinig calorieën en weinig vet, maar in plaats daarvan bevat het veel vitaminen en mineralen.

Vorig artikelGedachten en het quantumveld
Volgend artikel5 voordelen van het niet eten van rood vlees