In ons dagelijkse leven zijn we allemaal bezig met onze doelen. We hebben gedachten over hoe wij onze doelen snel en succesvol kunnen bereiken.

Je denkt, fantaseert en droomt over een andere realiteit. Door hierover te denken maak je verbinding met het kwantumveld, je uitgebreide goddelijke zelf, en stimuleer jij je brein.

Iedereen heeft een eigen uniek energieveld, met een daarbij horende realiteit. Je zult waarschijnlijk niet in de gaten hebben dat jouw eigen energie, je persoonlijke energieveld dezelfde energie is als die jij neerzet in het quantumveld. Het quantumveld die jij dagelijks continu bewust en onbewust betreedt. Jij bent een krachtpunt in dit veld. Precies daarom neem ik je in dit artikel een stukje mee in verdieping van de quantumwereld. Dit fenomeen zegt namelijk dat er een wereld van onmetelijke kracht klaarstaat om jou te helpen om je doelen in werkelijkheid om te zetten.

Wanneer je bewust wordt over de energie in jezelf, voeg jij je toe aan ijzersterke wetten. Een richtingaanwijzer die jou zal toestaan om gericht met succes te creëren.

Quantum begrippen

Er komen steeds meer begrippen langs waar je misschien niets mee hebt. Denk hierbij aan: quantumveld (ook wel kwantumveld genoemd), het veld van alle mogelijkheden, universum, het veld van bewustzijn, het oneindige veld van potentie, quantum jump, kwantumshift, kwantumverschuiving, goddelijke veld, kwantumfysica, kwantummechanica, etc. Het klinkt vrij koel. Echter, het gaat allemaal over één en hetzelfde veld van energie en informatie. Het veld waarin wij allen leven en waarin alles verbonden is met elkaar.

Het is een realistisch veld. Sterker nog, het is zo realistisch dat we het zelf niet geloven en er niets van begrijpen, omdat het te makkelijk voor ons lijkt te zijn. Onze mind denkt liever ingewikkeld en in moeilijkheden dan in mogelijkheden, zelfvertrouwen en oplossingen. Dit komt omdat wij zo zijn geprogrammeerd en dit voor ons een automatisch systeem is geworden. Het is ons nooit aangeleerd om het scheppingspotentieel, dat ieder mens tot zijn beschikking heeft, te gebruiken. Deze wetenschap werkt bevrijdend omdat zij je leert dat je zelf de regie in handen hebt om situaties te veranderen. Zij geeft je vertrouwen en rust over je toekomst.

Mogelijkheid in het kwantumveld
Het kwantumveld (veld van mogelijkheden) bestaat buiten tijd en ruimte. Je weet vast dat Isaac Newton de materiële wereld heeft ontdekt op basis van een aantal wetten. Eén ervan is de zwaartekracht. Je laat een appel vallen en deze valt naar beneden. Een voorspelbare gebeurtenis.

Andere grote wetenschappers als Einstein en Planck, merkten op dat deze wet niet van toepassing was op elektronen. Natuurkundigen hebben dit ontdekt tijdens een experiment, waarbij ze elektronen in metaal verstoorden. Ze wilden ontdekken hoe een elektron zich gedraagt. Tot hun verrassing ontdekten ze dat een elektron, de piepkleinste onderdelen van onze wereld, energie kan krijgen maar ook energie kan verliezen. Dat wil zeggen: je kan het aan- en uitzetten.

Materie is dus veel losser dan we denken. De onderzoekers trachten de elektronen te meten en te observeren. Echter, het meten lukte niet. Tot hun verbazing verscheen het elektron overal waar ze het zochten.

Dit betekent dat wanneer ze hun aandacht van het elektron wegtrokken, dit elektron terugviel in het veld van mogelijkheden. En wanneer ze het elektron zochten, dus waarnamen, verscheen het en kreeg het vorm. Hieruit blijkt dat het elektron bestaat in alle waarschijnlijke informatievelden.

Dit betekent tevens dat wanneer een waarnemer langskomt en observeert, deze energiegolf instort in een deeltje. Vanuit de kwantumbenaming noemen ze dit ‘het ineenstorten van de golffunctie’. Praktisch gezien betekent dit een nieuwe of oude ervaring, oftewel een gebeurtenis.

Hoe zit dat nu met dat ineenstorten?

Dit veld van mogelijkheden speelt zich af in een lege ruimte, en daar is alles onmeetbaar. In dit veld kan een informatie trilling zich omzetten in een deeltje. In het veld van mogelijkheden zal een gedachte of bewuste inbeelding gecombineerd met een voornemen en een dankbaarheidsemotie (positieve emotionele energielading) een resonantie in het kwantumveld bewerkstelligen.

Wanneer je deze gedachte en/of inbeelding regelmatig herhaalt dan zal het deeltje als een gewenste waarschijnlijkheidsgolf instorten tot realiteit, zoals hierboven voornoemd.

Quantum ervaring

Dus stel jij hebt een krachtige nieuwe gedachte inbeelding/beeld van een doel. Dit doe je vanuit een nieuwe geest. Hiermee bedoel ik vanuit een houding dat je vanbinnen volledig voelt en ervaart alsof dit doel al is behaald. Vervolgens neem je dit volledig waar. Alsof je een film van jezelf afspeelt. Ook in je dagelijkse leven neem je deze houding mee. Vervolgens zal je merken dat je dit doel behaalt (dat kan verrassend snel gaan).

Je begrijpt dat je dit het beste met meditatie kunt oefenen. Dan ben je dus, als je dit lang en vaak genoeg doet, een energiegolf met dezelfde frequentie aan het laten instorten tot een gewenste nieuwe gebeurtenis die overeenkomt met je doel. Met andere woorden jouw identiteit/geest (wat je voelt en denkt) bepaalt welke informatie van het elektron aan- of uitgaat. Met andere woorden waarmee jij resoneert in het veld. In een eerder blog heb ik je uitgelegd dat gedachten elektrisch geladen zijn en gevoelens magnetisch.

Let wel: als jij je aandacht teveel in je dagelijkse activiteiten met de bijbehorende stressfactoren brengt en dus niet op je doel middels visualisatie, meditatie en intentie houdt, dan gaat dat deeltje weer terug naar mogelijkheid.

Hieruit kan je tevens concluderen dat geest en materie met elkaar verbonden zijn. Weliswaar kan jij met je belemmerende overtuigingen, ego, stresshormonen, de verbinding stagneren. Dit komt omdat je dan meer materie bent en minder energie. En je kunt geen materie veranderen vanuit de staat van materie. Dat wil zeggen dat je niet kunt creëren vanuit je dagelijkse afleidingen en beslommeringen. Dan gaat alles automatisch en word je overgelaten aan de vrije wil van de realiteit. Hierdoor heeft je observatie weinig invloed om in te storten tot een nieuwe gebeurtenis. Jouw identiteit, heeft desalniettemin altijd effect op de buitenwereld.

Wanneer je jouw eigen leven vanuit hetzelfde niveau van de bekende geest bekijkt, dus je bezoekt je leven en jezelf dus steeds opnieuw vanuit je bekende identiteit van wie je nu bent, als observeerder, dan blijf je steeds hetzelfde creëren.

Stel je bent een onzeker persoon, of je bent gefrustreerd, dan zal jij continu dezelfde informatiepatronen creëren. Dit komt omdat jij als waarnemer oneindige golven van mogelijkheden veroorzaakt, om in te storten in dezelfde informatiepatronen als je huidige leven tot nu toe.

Je blijft je werkelijkheid in dezelfde patronen bevriezen. Op deze manier creëer jij dagelijkse dezelfde gedachtegolven en realiteit. Je kunt geen nieuwe toekomst creëren vanuit hetzelfde niveau van geest.

Quantumveld en meditatie om je geest te veranderen

Wat je kunt doen, is middels meditatie, visualisatie, wandelmeditatie, Emotioneel Evenwicht of hypnose, je aandacht wegtrekken van alle problemen in je leven, van de pijn in je lichaam, van je emoties en van je verleden. Dus je trekt je aandacht weg van je bekende leven.

Je begint je meditatie met het worden van puur bewustzijn, volledige rust en het voelen van onvoorwaardelijke liefde (alphastaat)(1). Je bent niemand en niets. Dus je oordeelt en veroordeelt niets van je zelf of anderen en van je leven. Op deze manier spiegel je de kwaliteiten van het quantumveld danwel het goddelijk veld.

Vervolgens kan jij met dit nieuwe niveau van geest jezelf overgeven aan een gewenste nieuwe gedachte en inbeelding die je doel bevat. Een gedachte in mogelijkheid, je nieuwe toekomst. Hierdoor zal je brein vibreren op dezelfde golflengte van de mogelijkheid (je nieuwe doel).

Op deze manier ben jij allerlei informatiepatronen aan het veroorzaken, die invloed hebben op die eerdergenoemde deeltjes. Deze deeltjes ben je aan het activeren om in te storten tot een nieuwe vaste mogelijkheid, een nieuwe gebeurtenis.

Je brein kent het verschil niet tussen een innerlijke ervaring (zoals een visualisatie en het opwekken van dat gevoel dat het al is zoals je wilt) en een fysieke ervaring. Jouw werkelijkheid ontstaat derhalve door de wisselwerking van onze brein en golven van energie. Vandaar dat je met een nieuw niveau van je persoonlijkheid oneindige patronen van informatie bewerkstelligt om in te storten in nieuwe deeltjes, een nieuwe ervaring oftewel gebeurtenis.

Het gevolg van quantum mediteren is dat je ook een hogere vorm van intuïtie krijgt en de hoogste vorm van intelligentie zal toenemen.

Vertrouwen in het quantumveld

Het is een feit dat het belangrijk is dat je beseft dat de manier waarop je denkt, oftewel je mindset, effecten heeft op nieuwe mogelijkheden. Dat gedachten en overtuigingen je ervaringen en realiteit creëren. Iedereen kan dus direct en bewust een nieuwe toekomst creëren.

De grootste beweegreden dat mensen hier niets mee doen is omdat ze niet geloven dat ze het zelf kunnen. Men heeft geen vertrouwen in zichzelf. Want dat is uiteindelijk waar het om gaat. Vertrouwen dat je zelf alles in de hand hebt om vanuit je binnenwereld een effect te sorteren op de buitenwereld. Zolang je blijft geloven dat je buitenwereld echt is en de innerlijke wereld weinig toevoegt zal je altijd dezelfde dagelijkse neurologische verbindingen (netwerken) c.q. synapsen in je hersenen gebruiken en daarbij dus continu dezelfde situaties en reacties in je leven creëren.

In deze samenleving leven de meesten in een voorspelbaar leven. Dit betekent dat je je steeds vasthoudt aan het bekende en aan je comfort zone.

Quantum coaching

Met coaching vanuit de kennis van het quantumveld gaan we vooral werken aan je persoonlijkheid. We gaan direct naar de oorzaak om onbewuste automatische mechanismen en belemmerende patronen en overtuigingen om te zetten naar programma’s die je doelen ondersteunen.

Zoals je in dit artikel kunt lezen toont ook de wetenschap aan dat je onderbewuste je doelen al moeten spiegelen. Hierdoor zal jij je doelen in alle rust en vertrouwen creëren.

Je wordt gecoacht om je mindset en brein (persoonlijkheid) af te stemmen op de frequentie van je doelen. We gaan met je innerlijke energie aan de slag en de mind (her)programmeren, wat zal resulteren in een succesvol en gezond (zaken)leven.

Dit kunnen we bewerkstelligen op elk gebied van je leven. Denk hierbij aan gezondheid, fitheid, relaties, privé en business.

Bijdrage: Petra van den Berg
Petra is onderzoeker, auteur, bedrijfsadviseur en personal coach. Haar expertise ligt op het gebied van coaching, succeswetten en de werking van het brein in relatie tot het kwantumveld.

Bronmateriaal:

(1) https://hr.harvard.edu/files/humanresources/files/mindfulness_now_and_zen.pdf
(2) Boek: Het veld van Lynne McTaggart
Vorig artikelCentraal Informatie- en Expertisepunt opgericht voor slachtoffers geweld in jeugdhulp, naasten en hulpverleners
Volgend artikel5 voedingsmiddelen die je lichaam reinigen!