Helaas wordt er nog steeds veel gevraagd over het belang van geestelijke gezondheid, alsof onze hersenen en onze geest niet hetzelfde belang hadden als de rest van ons lichaam. Immers, wanneer we een ongesteldheid voelen, gaan we naar de dokter en al snel nemen we het voorgeschreven medicijn, al eindigt onze geest vergeten en overladen alsof het elke stap en belasting ondersteunt. De geest heeft echter zorg nodig en, zoals het misschien niet lijkt, is hij buitengewoon breekbaar als hij niet goed wordt verzorgd.

Hieronder staan enkele onderwerpen die ervoor kunnen zorgen dat jouw geestelijke gezondheid sneller hersteld.

Accepteer jezelf zoals je bent
Verspil geen kostbare tijd van je leven om iemand anders te zijn dan wie je werkelijk bent. Dat zal je gewoon nooit lukken. Geen masker is permanent en niemand kan lang handelen volgens een filosofie die niet bij zijn of haar natuur past. Maak vrede met jezelf en leer omgaan met je tekortkomingen en beperkingen. Je zult alleen gelukkig zijn als je ook deze kunt accepteren.

Blijf actief
Ons lichaam is niet gemaakt om stil te staan en onze geest nog minder. We hebben allemaal constante prikkels en uitdagingen nodig om ons kracht en energie te geven. Een lichaam dat stilstaat zal hieraan gewend raken. Dus als vermoeidheid toeslaat, sta niet te lang stil! Gebruik je lichaam om uit je hoofd te komen.

Leer nieuwe dingen
Onze geest heeft nieuwe uitdagingen nodig om je goed te voelen. Leer altijd nieuwe dingen en wijd je aan iets dat je interesseert. Lees veel en wissel ideeën uit met anderen die dezelfde interesses hebben. Het is nooit te laat om te leren.

Maak vrienden
Niemand is alleen gelukkig. Vrienden zijn belangrijk. Het maakt niet uit hoeveel, maar vind echte vrienden en houd ze in de buurt. De uitwisseling van affectie, ideeën en een goede lach maken altijd een verschil. Ze zeggen dat je het gemiddelde bent van de mensen waar jij mee omgaat. Omring jezelf dus met mensen waar je op kan bouwen.

Wees nederig en vraag om hulp
Begrijp dat niemand in staat is om alles alleen op te lossen. Het is geen schande om hulp te vragen. Mensen zullen je soms zelfs graag willen helpen.

Ontspannen
We hebben allemaal wel eens pauze nodig, momenten van rust en ontspanning. Neem gedurende de dag korte pauzes en geniet van simpele dingen, lichte taken of sta jezelf even toe niets te doen.

Doe iets dat je plezier geeft
Behalve je dagelijkse bezigheden, heb je een hobby of activiteit nodig die je vervult met geluk en plezier. Zoek iets dat je spiritueel motiveert en verrijkt en wijd je toe. Of doe gewoon iets dat je leuk vindt om te doen.

Vorig artikel8 fruiten om af te vallen
Volgend artikelWRAP handreiking en modelgetrouwheidschaal nu breed beschikbaar