Kokoswater is een zeer krachtige drank en gekoppeld aan een gezonde leefstijl. Naast een uitstekende optie voor hydratatie, is het een natuurlijke isotoon en vult het de verloren zouten mineralen aan. Daarom is het zeer geschikt voor mensen die fysieke activiteit uitoefenen.

Hoe gezond is kokoswater?
Kokoswater is rijk aan vitamines en mineralen en een uitstekende keuze voor mensen die een gezond en uitgebalanceerd dieet volgen. Het kan op elk moment gedronken worden, vooral op erg warme dagen, als je meer zweet, of na het sporten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dit drankje niet dikmakend en bevat het geen contra-indicaties en kan het zelfs voor kinderen in de voeding worden opgenomen, zolang ze ouder dan 1 jaar zijn. Het natriumgehalte van kokoswater is ook verlaagd, maar voor mensen met hoge bloeddruk of nierproblemen, is het raadzaam om voorzichtig te zijn en het matig te consumeren.

Kokoswater is rijk aan mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en mangaan, die essentieel zijn voor de goede werking van het lichaam. Daarom levert het voordelen op voor de gezondheid van botten en tanden, bestrijdt het de bloedarmoede, versterkt het spieren en vermijdt het hart- en vaatziekten. Bovendien is de drank rijk aan vitamine A, B1, B2, B5 en C, die een antioxiderende werking hebben en het immuunsysteem versterken. En het beste is dat 100 ml kokoswater ongeveer 20 calorieën bevat.

De voordelen van kokoswater

1. Helpt bij gewichtsverlies
Kokoswater heeft geen substantie die je af laat vallen, maar het is een goed alternatief voor andere dranken die je lichaam vullen met calorieën en suikers. Het heeft weinig calorieën, is rijk aan voedingsstoffen en onderdrukt de eetlust omdat het een hoog vezelgehalte bevat. Dat wil zeggen, je kunt kokoswater naar wens drinken zonder bang te zijn een paar extra kilo’s aan te komen.

2. Anti-aging eigenschappen helpen kankerpreventie
Onderzoek geeft aan dat kokoswater cytokininen zoals kinetine en transzeatine anti-aging eigenschappen hebben en kanker en trombose voorkomen. Bovendien is kokoswater in het algemeen rijk aan antioxidanten, waardoor de schadelijke effecten van vrije radicalen worden vermeden en vroegtijdige veroudering van de huid en het ontstaan van kankercellen worden voorkomen. Naast de eigenschappen van deze stoffen, houdt kokoswater de huid bevochtigd en schoon, omdat het helpt om buitensporige vettigheid van het lichaam te elimineren.

3. Bloeddruk onder controle
Uit onderzoek bleek dat na twee weken kokoswater te hebben gedronken, de systolische bloeddruk van mensen 71% meer daalde dan degenen die alleen water dronken en de diastolische bloeddruk met 29% meer daalde. Dit komt voornamelijk door de grote hoeveelheid kalium die in de drank aanwezig is.

4. Ontgifting
Voor ontgifting heeft het lichaam veel water en de juiste voedingsstoffen nodig. Als het lichaam deze reiniging niet kan uitvoeren, kunnen toxines ernstige problemen veroorzaken in de lever en de nieren, naast andere problemen, zoals huidproblemen. Naast het feit dat het een ongelooflijke bron van water is (95%, zoals hierboven vermeld), heeft kokoswater een elektrolytprofiel dat erg lijkt op menselijk bloed, dus vult het snel lichaamsvloeistoffen bij en helpt het toxines te verwijderen.

5. Versnelt de stofwisseling
Eén van de voordelen van kokoswater is de versnelling van het metabolisme. Dit komt door de aanwezigheid van bioactieve enzymen, zoals zuurfosfatase, catalase, dehydrogenase, diastase, peroxidase, RNA-polymerasen, etc. Een snel metabolisme betekent dat het lichaam sneller calorieën verbrandt, waardoor ze zich niet meer ophopen en geen vet meer vormen.

6. Gezonde nieren
Door een natuurlijk diureticum te zijn, is het vermijden van urineweginfecties en nierstenen één van de voordelen van kokoswater. Filippijnse onderzoekers hebben ontdekt dat het drinken van kokoswater minstens drie keer per week de grootte van nierstenen en de noodzaak van operaties vermindert.

- Advertisement -