Om gezond en fit oud te worden heb je strategie, training en een goede houding nodig. Het is noodzakelijk om te observeren hoe je lichaam zich gedraagt en om het de middelen te bieden om in de toekomst ook gezond te blijven.

Fysieke activiteiten beoefenen, een gezond routine plannen en leven tijdens de jeugd, bieden een betere kwaliteit van leven bij ouder worden. Als je ook oud wil worden op een gelukkige en gezondheid manier, lees dan verder en bekijk alle tips!

1. Goed nachtrust
Het is ideaal om circa 7 à 8 uur per dag te slapen, maar op latere leeftijd wordt deze hoeveelheid tijd uiteindelijk kleiner. Je kunt misschien niet zoveel slapen vanwege je werk en gezin, maar waardeer tenminste de kwaliteit van de slaap.

2. Verminder het consumptie van alcoholische dranken
Drink met mate, consumeer liever niet meer dan één aperitief of één glas bier, geef de voorkeur aan rode wijnen. Overmatige consumptie van bijvoorbeeld alcohol en roken, schaden de gezondheid in de loop van de jaren en veroorzaken zelfs voortijdige veroudering.

3. Houd je bloedsuiker in de gaten
Diabetes is een belangrijke oorzaak van vroegtijdige ouderdomsverschijnselen en als je bloedsuikerspiegel uit balans is, ontstaat er stress in je lichaam en veroorzaakt schade aan organen zoals (ogen, nieren, hersenen).

4. Train je hersenen
Het brein moet ook worden getraind, omdat het net als ons lichaam ook ouder wordt. Dus om je geest actief te houden, kun je schaken, kruiswoordpuzzels oplossen, films kijken en de gewoonte creëren om vaak te lezen. Deze gewoonten kunnen ook ziekten zoals Alzheimer voorkomen, wat een aan leeftijd gerelateerde ziekte is.

5. Zorg voor je fysieke uiterlijk
Natuurlijk moeten we voor onze gezondheid zorgen en van het leven genieten zoals we kunnen, zoals alle eerdere suggesties aangeven. Het is echter ook goed om te zorgen voor je fysieke verschijning, zodat het, samen met de binnenkant, de ongelooflijke leuke persoon weerspiegelt die je bent. Dus laat de oudere jaren niet afstand doen van ijdelheid, zelfzorg en zelfrespect van jou.

6. Leef niet op basis van wat anderen denken
Leef het leven binnen de sociale normen, houd je niet vast aan regels en “taboes”, negeer de vooroordelen, wees “authentiek”, maar leef vooral niet op basis van wat anderen denken. Waardeer jezelf en vermijd zo veel mogelijk te doen wat je niet leuk vindt.

Vorig artikel3 voordelen van teunisbloem olie voor het haar en huid
Volgend artikelMoe en te veel taken? Zeven tips waardoor je makkelijker om hulp vraagt.