Meestal als je aan teunisbloem olie denkt denk je al snel aan het verlichten van de symptomen van PMS en de menopauze. Maar teunisbloemolie is effectiever dan dat.

Teunisbloem olie wordt gewonnen uit de teunisbloem. Deze olie is uiterst gunstig voor de gezondheid en in staat om de symptomen van PMS (de beroemde premenstruele spanning) te verlichten, of haaruitval te verminderen, acne en ook reumatoïde artritis helpen te verlichten en of te behandelen.

1. Behandeling van acne
Het ontstaan van acne wordt meestal veroorzaakt vanwege hormonale onbalans. Doordat teunisbloemolie in staat is hormoonproductie terug te brengen en onder controle te brengen vanwege hun hoge concentraties vetzuur, is het een krachtige bondgenoot in de behandeling van acne, zowel bij adolescenten als volwassenen. De optimale dosering wordt door een gezondheidsdeskundige aanbevolen, maar meestal is 3 gelcapsule van deze olie per dag voldoende om acne in een paar dagen te verminderen.

2. Haaruitval
Naast de reeds genoemde voordelen is teunisbloemolie zeer effectief bij het behandelen van haarverlies. Dit komt omdat haarverlies in de meeste gevallen ook wordt geassocieerd met hormonale problemen. In dit opzicht zal de rijke hoeveelheid omega-6-vetzuur essentieel zijn om de hormonen opnieuw in balans te brengen en zo haarverlies te voorkomen.

3. Gezonde huid
Bij hormonale disbalans is teunisbloemolie uiterst effectief bij de behandeling van verschillende huidaandoeningen zoals psoriasis, atopische dermatitis en eczeem. Op deze manier levert teunisbloemolie niet alleen voordelen bij het behandeling van acne en het voorkomen van haarverlies, het is ook een krachtig en natuurlijk behandeling voor het onderhoud van de gezondheid van de huid.

Zoals elk ander medicijn of natuurlijke behandeling, is het ten zeerste aan te raden om medisch advies in te winnen voordat je voor teunisbloemolie kiest of besluit om deze toe te voegen aan je dagelijks dieet, omdat alleen een dokter/dietist de juiste dosering en indien nodig kan vertellen.

Vorig artikelSmoothie Mangosteen en aardbei
Volgend artikel6 tips om gezond en fit oud te worden