Groene thee staat bekend om zijn hoge concentraties antioxidanten die nog krachtiger zijn dan caroteen en vitamine C en E, stoffen die veroudering tegengaan. Volgens onderzoek is de belangrijkste antioxidant in groene thee honderd keer krachtiger dan die gevonden in vitamine C en 25 keer effectiever dan vitamine E in het beschermen van DNA tegen schade die het risico op het ontwikkelen van bepaalde soorten kanker verhoogt. Het belang van dit kruid voor behandelingen voor gewichtsverlies en obesitas werd ook opgemerkt. Het is een krachtig hulpmiddel, omdat het de vetverbranding bevordert en je helpt af te vallen wanneer het wordt geassocieerd met een goed dieet. Groene thee versnelt de stofwisseling, ontgift en vergemakkelijkt de spijsvertering.

Zie hieronder de andere redenen waarom je groene thee zou moeten consumeren:

1. Kan helpen beschadigde huid te herstellen en te beschermen tegen huidkanker
In een voorlopig onderzoek, gepubliceerd in februari 2010 in Cancer Prevention Research, toonden muizen, die werden blootgesteld aan groene thee, polyfenolen in drinkwater betere huidcelherstel na UV-schade, hoewel het nog niet duidelijk is of ditzelfde effect bij mensen zou worden waargenomen.
Groene thee kan ook helpen bij de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem en genitale wratten. Ontstekingsremmende effecten worden ook vaak gebruikt door schoonheidsexperts in sommige producten om de huidelasticiteit te verbeteren en de huid jonger te houden naarmate we ouder worden.

2. Versnelt metabolisme
Groene thee bevat grote hoeveelheden antioxidanten en andere stoffen, zoals cafeïne zelf, die het energieverbruik van het lichaam bevorderen. Dit zijn eigenschappen die het metabolisme versnellen en de verbranding van vetten bevorderen, zegt voedingsdeskundige. Volgens de voedingsdeskundige varieert de dagelijkse aanbeveling in dit geval van vijf kopjes tot één liter. Maar om de resultaten van het gewichtsverlies te verkrijgen, moet de consumptie minstens drie opeenvolgende maanden duren.

3. Verbetert de trainingsprestaties
Cafeïne is de meest bekende stimulerende verbinding in thee, de hoeveelheid is voldoende om een goede reactie te produceren zonder nerveuze effecten te veroorzaken wanneer er een overmaat van de stof is, zoals in koffie. Deze stof helpt bij het verbranden van vetten en verbetert de trainingsprestaties, omdat het de concentratie/reactietijd verhoogt, naast het geheugen en de stemming.

4. Heeft een diuretisch effect
Omdat het catechines en cafeïne bevat, wat een fysieke en mentale stimulans is, kan groene thee een verhoogde diurese veroorzaken, voornamelijk overtollige vloeistoffen in het lichaam elimineren en toxines verwijderen via de urine.

5. Verbetert hormoonproductie
Deze essentiële antioxidant speelt een rol bij de synthese van carnitine, bij het verlagen van cholesterol, beschermt het endotheel, ondersteunt leverontgifting (eliminatie van levertoxines), verbetert ijzerabsorptie, verbetert hormoonproductie, ondersteunt collageenproductie, verhoogt het voorkomen van het risico op verschillende ziekten, het ondersteunen van een verzwakt immuunsysteem en het helpen bij vermoeidheid, depressie, enz.

6. Verbeter het immuunsysteem
Omdat het kalium, mangaan, vitamine C, B1, B2 en K bevat, helpt groene thee infecties en ontstekingen te voorkomen, omdat deze mineralen de werking van het immuunsysteem verbeteren.

Het is belangrijk om te weten dat:
De consumptie van groene thee is gezond en helpt ook bij het gewichtsverlies. Dit betekent echter niet dat er geen bijwerkingen en gezondheidsrisico’s zijn, omdat de drank hoge doses cafeïne bevat, die de bloeddruk kunnen verhogen. De infusie wordt ook niet aanbevolen voor hypertensiepatiënten, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Foto: highnesser
Vorig artikel6 tips die het immuunsysteem helpen versterken
Volgend artikelGevolgen Corona-crisis op drugsgebruik(ers) en drugsmarkt