Het is heel gebruikelijk om een nieuw jaar te beginnen met hernieuwde energie, hoge motivatie en een lijst met resoluties die we willen vervullen om ons leven ten goede te veranderen. Het is ook gebruikelijk, na een maand of twee van het nieuwe jaar, dat deze resoluties worden vergeten en in een lade worden opgesloten omdat ze te veel waren; we hadden geen tijd, geld, bedrijf … Dit nieuwe jaar, vergeet letterlijk de gebruikelijke lijst met resoluties en focus alleen op je beste jaar ooit. Alleen jij kunt zelf beoordelen op welke veranderingen je moet focussen om je beter en gelukkiger te voelen, maar natuurlijk zijn enkele tips een bron van reflectie en helpen je in de richting.

5 tips om je leven te veranderen en gelukkiger te worden

1. Zorg voor je gezondheid
Hindoes hebben gezondheid tot het eerste element van de levenswil gemaakt, want als je het niet voelt, is er geen manier om bijna alles te bereiken. Dus neem je lichamelijke en geestelijke integriteit serieus.

2. Maak een nieuwe gewoonte
De doelen worden bereikt door gewoontes, dus denk dit nieuwe jaar aan die gewoonte die je, dagelijks geoefend, zal helpen om dat unieke doel te bereiken dat je dit jaar hebt gesteld. Het zijn de kleine maar continue stappen die het bereiken van bredere en belangrijkere doelen mogelijk maken. Beslis welke nieuwe gewoonte je gaat aannemen, altijd rekening houdend met het bereiken van het algemene doel voor het nieuwe jaar.

3. Ga uit je professionele comfortzone
Er is een heel interessant gezegde: “Als je het leuk vindt wat je doet, hoef je niet elke dag te werken.” Dus zoek een professionele activiteit die je een gevoel van voldoening en motivatie geeft om de volgende dag terug te keren naar dezelfde omgeving. Maar wees niet bang om je comfortzone te verlaten en je leven te veranderen.

4. Vereenvoudig
Minder is meer en eenvoud in het leven is alles. Als je de tijd neemt om je leven op de één of andere manier te vereenvoudigen, zul je zeker één van de beste jaren ooit hebben. Wanneer onze dagen te vol zijn en we maar rondrennen, is het normaal om ons versleten en doelloos te voelen; we worden minder effectief en minder gelukkig. Het leven eenvoudiger maken houdt ons gezond en geeft ons kracht, effectiviteit en motivatie. Neem de tijd om na te denken over de 4 of 5 belangrijkste dingen in je leven, en vereenvoudig vervolgens je verplichtingen, plannen, doelen en takenlijsten om aan die 4 of 5 prioriteiten te voldoen.

5. Sta jezelf toe gelukkiger te zijn
Wat vind je leuk om te doen? Bekijk series en films, speel een muziekinstrument, koken reizen, sporten, leer een nieuwe taal. Probeer de activiteiten te doen die je het leukst vindt, zodat dit gevoel van welzijn en persoonlijke voldoening iets constants wordt in je leven. Zorg ervoor dat je een kunstshow, een muziekshow, een toneelstuk bijwoont of alleen naar een film gaat, omdat je vrienden of kennissen andere verplichtingen hebben. Doe wat je zelfs al in je eentje aanspreekt. Op deze manier voel je je veel zelfverzekerder om veel meer te durven in je professionele en persoonlijke leven.

Vorig artikelWat zijn de voordelen van natuurlijke producten voor onze huid?
Volgend artikelZet eens wat vaker je hakken in het zand