Het beantwoorden van deze vraag is heel eenvoudig. Geen chemische of kunstmatige ingrediënten zijn beter dan die waarvan de aard door de natuur wordt geleverd.

Het ultieme voordeel van het kiezen voor natuurlijke, veganistische en biologische alternatieven is dat ze effectiever zijn voor het bieden van een langdurige gezondheid aan de huid. Biologische cosmetica bevat meestal een veel hoger niveau van natuurlijke voedingsstoffen die zijn opgenomen in essentiële vitamines en mineralen. Biologisch voedsel biedt ook belangrijke secundaire metabolieten zoals fytonutriënten, flavonoïden en polyfenolen. Cosmetica die rechtstreeks uit deze voedingsmiddelen is afgeleid, kan tal van gezondheidsvoordelen bieden.

Natuurlijke, biologische en/of veganistische producten zijn niet schadelijk voor je gezondheid en kunnen veilig worden gebruikt om je schoonheid te behouden of te herstellen. Maar niet alleen dat, wanneer we het hebben over een natuurlijk, biologisch en/of veganistisch product, de voordelen niet alleen zijn in de resultaten die de producten je kunnen geven, maar ook in de reflectie in de productieketen. Het is opmerkelijk dat niet elk natuurlijk schoonheidsproduct een biologisch product is en dat niet elk natuurlijk en/of biologisch product een veganistisch product is.

Hoe weet je of een schoonheidsproduct natuurlijk, biologisch en/of veganistisch is?

Natuurlijke producten: moeten 95% plantaardige ingrediënten bevatten, en ten minste 5% van deze ingrediënten moeten het certificaat van biologische producten bevatten.

Biologische producten: moet 95% plantaardige ingrediënten bevatten uit de biologische productie, en tenminste 10% van deze ingrediënten moet een biologisch productcertificaat bevatten.

Veganistische producten: ze mogen geen ingrediënten van dierlijke oorsprong gebruiken en mogen niet op dieren worden getest.

Soorten natuurlijke producten voor je schoonheid
Er zijn veel producten die algemeen welzijn bieden, zoals die voor aromatherapie, evenals nutricosmetics-producten, die helpen bij de gezondheid en het fysieke welzijn. We noemen voor je de belangrijkste voordelen van sommige producten die belangrijk zijn voor je schoonheid.

Aromatherapie: een techniek die wordt gebruikt om bepaald ziekten te behandelen en te genezen door het gebruik van, vluchtige of aromatische olie die uit planten wordt gewonnen. Het behandelt psychische problemen en de praktijk is gericht op algemeen welzijn.

Haar: Natuurlijke producten hebben een andere formule die zorgt voor hun schoonheid zonder hun gezondheid te schaden en zonder het milieu te schaden. Door natuurlijke ingrediënten te gebruiken, behouden de producten de eigenschappen van hun ingrediënten en zorgen ze voor een beter uitstraling en diepe voeding van het haar, op een natuurlijke en evenwichtige manier.

Lichaam en bad: Naast alle reeds genoemde voordelen voor gezondheid en milieu, reinigen natuurlijke producten het lichaam zonder natuurlijk vocht uit de huid te verwijderen. Deze producten gebruiken natuurlijke etherische oliën die, naast het verzorgen van de schoonheid en hydratatie van de huid, en een aangename geur achterlaten op het lichaam.

Natuurlijke deodorants: Ze gebruiken natuurlijke producten die natuurlijke transpiratie mogelijk maken, waardoor de slechte geur van zweten wordt geëlimineerd zonder de huid te beschadigen.

Baby en zwangere vrouw: producten zijn specifiek voor deze levensfasen. De natuurlijke grondstof die wordt gebruikt bij de productie van producten voor zwangere vrouwen en baby’s, zorgt voor een diepe hydratatie op een natuurlijke en gezonde manier.

Nutricosmetics: deze supplementen hebben een formulering die verschillende vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen samenvoegt, die helpen bij sommige esthetische problemen, altijd gericht op schoonheid, gezondheid en welzijn.

Vorig artikel6 natuurlijke manieren om huid en haar mooier te maken met honing
Volgend artikel5 tips om je leven te veranderen en gelukkiger te worden