Er zijn veel voedingsmiddelen, supplementen, kruiden en specerijen die je immuunsysteem kunnen versterken. Eén van de beste dingen die je kunt doen om een gezond immuunsysteem te behouden, is ervoor te zorgen dat de darmbacteriën gelukkig en gezond zijn.

Velen onderschatten de kracht van kruiden en specerijen, voedingsmiddelen die therapeutische en medicinale effecten hebben die bijdragen aan talloze processen in het lichaam, zoals ontspanning, spijsvertering, verlichting van spanning en pijn. Naast het toevoegen van verschillende smaken en aroma’s aan verschillende gerechten, voegen deze kruiden geen calorieën toe en verstoren ze het dieet niet.

Kruiden en specerijen hebben een specifiek doel. Elk dient voor een specifiek tijdstip van de dag. Het hangt allemaal af van de behoeften van elk persoon. En als je aan lichaamsbeweging doet, moet je denken aan kruiden die een sterke relatie hebben met prestaties, spanning verlichten en het immuunsysteem versterken. Sommigen van hen zijn:

1. Salie
Salie is een specerij die verschillende gunstige eigenschappen heeft voor onze gezondheid. Voor degenen die constant moe zijn, is salie essentieel. Bovendien, voor degenen met een hoge bloeddruk, helpt dit kruid de druk te verminderen, en verbetert het ook de typische opvliegers van de menopauze.

2. Knoflook
Knoflook en uien zijn lid van de Allium-familie en beide worden al duizenden jaren medicinaal gebruikt. In de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) wordt knoflook gebruikt om de bloeddruk te verlagen en vanwege de antischimmel, anti parasitaire en antivirale eigenschappen. In Europa wordt het geaccepteerd door de Duitse Commissie E (de instantie die het veilige en effectieve gebruik van kruiden bepaalt) voor de behandeling en preventie van hoog cholesterol. Recent onderzoek heeft de bruikbaarheid van knoflook als antimicrobiële stof gevalideerd en is gebruikt om veel infecties te helpen behandelen, waaronder infecties van de bovenste luchtwegen.

3. Oregano
Oregano kan worden gebruikt bij het koken, waardoor het een bijzonder smakelijke immuun stimulans is. Het wordt gebruikt bij hoest, astma en bronchitis. Oregano-olie wordt ook gebruikt voor darmparasieten, allergieën, sinusitis, artritis, verkoudheid, griep en vermoeidheid.

4. Basilicum
Een specerij die naast een heerlijke smaak ook een onmiskenbare geur aan de gerechten geeft. Het is uitstekend geschikt voor mensen met diabetes, omdat het helpt bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Het helpt ook het spijsverteringssysteem als geheel en gaat slechte spijsvertering, gasvorming, spruw en zelfs slechte adem tegen.

5. Tijm
Tijm is niet alleen een uitstekend natuurlijk antisepticum, maar helpt ook bij het reguleren van de darmfunctie. Het heeft ook een pijnstillende functie, dus het is een natuurlijk alternatief voor pijn. Daarnaast kunnen we praten over verschillende andere voordelen van deze specerij: het verbetert de gemoedstoestand, verhoogt de immuniteit, verlaagt het cholesterolgehalte, helpt onder meer bij de behandeling tegen acne.

Foto: Joanna Kosinska
- Advertisement -