Aromatherapie voor vrouwen is een natuurlijk en efficiënt alternatief om emotionele balans te bereiken; verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben al bewezen dat ze sterk worden blootgesteld aan situaties die plotselinge emotionele veranderingen veroorzaken die irritatie of zelfs depressie veroorzaken.

Deze veranderingen treden op als gevolg van hormonale veranderingen die het leven van de vrouw begeleiden, van 12 tot 55 jaar oud. Gedurende deze fase kan aromatherapie worden gebruikt om goede resultaten te behalen.

Aromatherapie zorgt, door middel van etherische oliën, naast emotionele aspecten voor evenwicht bij vrouwelijke aandoeningen zoals PMS, menstruatiepijn en menopauze. Etherische oliën zijn effectieve en uitstekende bondgenoten in het hormonale regulatieproces, werkt bij het fysieke en emotionele omdat het niet alleen de inademing van de etherische olie omvat. In deze gevallen zijn we in staat om meer emotionele balansen te bereiken, maar het kan ook op de huid worden aangebracht en door een ander type mechanisme kan de etherische olie ook een fysieke genezing bieden, in het laatste geval wordt het product niet puur aangebracht, omdat het erg sterk is, maar met plantaardige oliën voor verdunning (bijvoorbeeld Jojoba-olie).

Ontdek 5 essentiële oliën voor vrouwen die je dagelijks kunt gebruiken, waardoor je levenskwaliteit verbetert.

1. Zoete sinaasappel etherische olie
Geëxtraheerd uit de schil van de oranje vrucht Citrus aurantium dulcis, heeft deze etherische olie een zeer aangenaam zoet citrus aroma van de vrucht zelf. Het staat bij veel aromatherapeuten bekend als HAPPY-olie, dat wil zeggen olie van geluk, in vrije vertaling. Bovendien brengen citrus aroma’s over het algemeen het vermogen om vreugde te bieden, waardoor een lichte en delicate sfeer wordt gecreëerd. Veel gebruikt in aromatherapie als hulpmiddel bij de behandeling van depressie en angst.

2. Geranium etherische olie
Dit is één van de belangrijkste en meest aanbevolen essentiële oliën voor vrouwen. Het is geïndiceerd voor gynaecologische problemen en voor gebruik tijdens PMS. Helpt emotionele schommelingen, depressies en panieksyndroom te bestrijden. Het verbetert ook het zelfvertrouwen en werkt als een uitstekend diureticum, dat vochtretentie tegengaat.

3. Etherische olie van rozen
Dit is tevens één van de belangrijkste en meest aanbevolen essentiële oliën voor vrouwen. Het is geïndiceerd voor gynaecologische problemen en voor gebruik tijdens PMS. Helpt emotionele schommelingen, depressies en panieksyndroom te bestrijden. Het verbetert ook het zelfvertrouwen en werkt als een uitstekend diureticum, dat vochtretentie tegengaat.

4. Kamille etherische olie
Kamille is uitstekend geschikt voor het verminderen van de symptomen van stress en opvliegers tijdens de menopauze. Door de etherische olie van kamille te combineren met de etherische olie van salvia esclareia, heeft de vrouw meerdere voordelen van de twee planten.

5. Salvia sclarea etherische olie
Een studie gepubliceerd door het Journal of Phtytotherapy Research toonde aan dat inademing van etherische olie Salvia sclarea 36% van de cortisol (stresshormoon) spiegels bij vrouwen verlaagde, terwijl de schildklierhormoonspiegels verbeterden. Bij de vrouwen in de menopauze die aan het onderzoek deelnamen, werd de diagnose depressie gesteld, maar na behandeling met de etherische olie van salvia sclarea was er een verbetering van de stemming en verlichting van symptomen van depressie.

Dit zijn de 5 etherische oliën die je kunnen helpen op deze reis op zoek te gaan naar hormonale balans bij de heilige vrouw die in jou bestaat. Zelfacceptatie beoefenen, je goed voelen over het lichaam dat je hebt, de moeilijkste delen verwelkomen, de irrationele angsten begrijpen die van generatie op generatie zijn doorgegeven, dit alles maakt ook deel uit van de genezing van het heilige vrouwelijke en met behulp van deze etherische oliën, toegang tot al deze kennis is veel eenvoudiger.

Foto: Chelsea shapouri
Vorig artikelKruidenzout met gedroogde ui
Volgend artikelRelaxed door het leven met deze 5 voedingsmiddelen