Een beetje meer “zout” … mag het? Het kan zelfs, als we gezondere opties kiezen om onze maaltijden te kruiden. Zoeken naar alternatieven om de hoeveelheid natrium te verminderen is essentieel, vooral als dit idee geweldige voedingsstoffen bij elkaar kan brengen. Dit is het geval met kruidenzout, een praktische mogelijkheid die je bord met smaak zal vullen!

Kruidenzout heeft krachtige geneeskrachtige eigenschappen, waardoor elk gerecht pittiger en smakelijker wordt. Maak gebruik van dit gezonde culinaire kruid en de voordelen voor de gezondheid als een geweldig alternatief om geraffineerd gewoon zout te vervangen. Het grote verschil is dat het een verlaagd natriumgehalte heeft, ideaal voor mensen die problemen hebben met hoge bloeddruk of gewoon de hoeveelheid ingenomen natrium dagelijks willen verminderen. Bovendien hebben kruiden de kracht om de smaak van voedsel te verbeteren en de gezondheid te behouden.

Dit basisrecept voor deze kruidenzout, naast het verlagen van het natriumgehalte van het voedsel, heeft het kruid antioxiderende effecten en ontstekingsremmende eigenschappen, die het lichaam verdedigen, naast het profiteren van bijvoorbeeld andere belangrijke lichaamsprocessen.

Zie hieronder voor instructies voor het maken van dit zelfgemaakte kruidenzout recept.

Ingrediënten

  • 1 kopje roze Himalayazout
  • 1 kopje gedroogde basilicum
  • 1 kopje gedroogde oregano
  • 1 kopje gedroogde rozemarijn
  • 1 kopje gedroogde tijm
  • 1 kopje gedroogde peterselie
  • 1 kopje Italiaanse kruiden
  • 1 kopje gedroogde ui

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten en bewaar dit in een glazen container. Gebruik de gebruikelijke hoeveelheid in plaats van gewone zout. Verhoog de hoeveelheid niet!

Belangrijk om te weten.
Als het gaat om het bereiden van kruidenzout, zijn de voorkeuren van elke persoon anders; je kunt andere kruiden vervangen of toevoegen.

Foto: RitaE
Vorig artikelCorona geeft een impuls aan het stoppen met roken
Volgend artikel5 etherische oliën voor vrouwen die in het dagelijkse leven gebruikt kunnen worden, waardoor je levenskwaliteit verbetert