Er zijn verschillende Detox-sappen die je kunnen helpen, om naast de eenvoudige functie van gewichtsverlies, ook van je gifstoffen af te komen.

Bekijk hier 5 Detox-sappen en kies degene die het beste bij je past, je hebt niet meer dan 10 minuten nodig om deze sap te bereiding.

Groene Detox sap
Aanbevolen voor diegenen die willen afvallen, groene sap is gemaakt met donkere bladeren – meestal boerenkool, peterselie, spinazie en gecombineerd met vruchten die de lichaamseigen thermogene werking potentiëren en versterkt het immuunsysteem. Deze simpele recepten zijn gemaakt met twee boerenkoolbladeren, een handje vol peterselie, spinazie een halve citroen en 2 cm gember.

Rode bieten Detox sap
Dit sap kan een krachtige bondgenoot zijn van diegene die een hoge bloeddruk heeft, omdat bietensap kan helpen de bloeddruk te verlagen en onder controle houden. Bovendien is het rijk aan vitamine A, B en C wat het gezichtsvermogen en het immuunsysteem en huid veroudering ten goede komt. Pers 2 rode bieten door de juicer en drink deze onmiddellijk.

Watermelon Detox sap
De belangrijkste voordelen van deze sap zijn het versterken van de longen en bloedarmoede en zwelling te bestrijden, rijk aan ijzer, vitamine A en B en citrulline! Een goede optie is ook om een theelepel gember toe te voegen, die het metabolisme verder versnelt en ervoor zorgt dat calorieën sneller worden verbrand.

Ananas Detox sap
Aan Ananassap wordt meestal munt, boerenkool, citroen en gember aan toegevoegt. Dit speciale en complete recept is een krachtige antioxidant, draagt bij tot gewichtsverlies, heeft een diuretische- en spijsverteringsfunctie en is een geweldige bondgenoot in huidverjonging omdat het vrije radicalen in het lichaam bestrijdt. De ingrediënten die in de blender moeten worden toegevoegd zijn 5 plakjes ananas, 2 cm (of twee vingers) gember, 3 blaadjes munt en 2 blaadjes boerenkool.

Sinaasappelen met wortelen Detox sap
De combinatie van deze ingrediënten resulteert in een krachtige keuze tegen opgeslagen vetten en is een manier om ’s ochtends energie boost te krijgen en een regelmatige darmfunctie. Je gebruikt in dit recept het sap van 3 tot 5 geperste sinaasappels met wortel.

Thermogene Detox sap
Deze term wordt gebruikt voor detox sappen met een thermogene functie, dit betekent dat ze de lichaamstemperatuur kunnen verhogen en daardoor het metabolisme versneld houden en ervoor zorgen dat het lichaam meer energie verbruikt om functies uit te voeren zoals ademhalen of het handhaven van de hartslag. De belangrijkste sappen van het gewichtsverlies zijn die sappen die kaneel, goji bes, citroen ananas of gember bevatten.

Vorig artikelHet belang van collageen voor je huid
Volgend artikelDe meest efficiënte en gezonde thermogene voedingsmiddelen