Huidvlekken, huidverslapping en vettigheid zijn veel voorkomende problemen bij vrijwel alle vrouwen. Om deze signalen te verminderen – en natuurlijk, deze trachten te voorkomen – moeten we enkele essentiële vitamines consumeren. Het is geen geheim dat vitamines essentieel zijn voor het goed functioneren van het lichaam en de huid!

1. Vitamine B3: Het verhoogt en reguleert de huidhydratatie
Vitamine B3 is een uitstekende bondgenoot van de schoonheid van de huid. Het helpt vocht vast te houden, verbeterd de elasticiteit van de huid en het versterkt de natuurlijke barrière tegen de werking van externe factoren. Vermindert fijne rimpels en pigmentvlekken. Bovendien verhoogt vitamine B3 de regeneratieve capaciteit van de huid en helpt bij de productie van producerende (talg)klieren onder de huid, waardoor vettigheid wordt verminderd en daarmee ook de kans op acne en mee-eter vorming.

2. Vitamine E: Bevordert de celdeling en bestrijdt vrije radicalen
Misschien wel de meest bekende vitamine, wordt vitamine E vaak gebruikt in gezichtsproducten om de hydratatie en bescherming tegen externe factoren te verbeteren. De antioxiderende eigenschappen van vitamine E verbeteren de afweer tegen vrije radicalen die worden gecreëerd door ultraviolette stralen, waardoor het een uitstekende bondgenoot is voor bescherming tegen de zon en het voorkomen van rimpels en pigmentvlekken.

3. Vitamine A: Belangrijk voor de productie van collageen en elastine
Vitamine A, die in zijn pure vorm zijn naam ontleent aan retinol, is een krachtig anti-verouderingsingrediënt. Het is essentieel voor degenen die de eerste tekenen van veroudering willen voorkomen. Retinol bevordert de collageen- en elastinevorming, die verantwoordelijk is voor de versteviging van het bindweefsel in onze huid. Bovendien is deze vitamine ook een antioxidant en werkt het door het regenereren van de celproductie en het bevorderen van meer bescherming tegen huidziekten.

4. Pro-vitamine B5: Vermindert vochtverlies en helpt het anti-ontstekingsproces van acne
Pro-vitamine B5, ook bekend als pantotheenzuur, heeft ontstekingsremmende eigenschappen en wordt veel gebruikt voor de behandeling van acne. Cosmetica verrijkt met deze vitamine zijn herstellend en dragen bij aan het verminderen van pigmentvlekken en vlekken veroorzaakt door puistjes en mee-eters. Pro-vitamine B5 bevordert ook de huidverjonging, verhoogt de elasticiteit en beschermt de huidhydratatie.

Vorig artikelSlaapproblemen
Volgend artikelProteïne-energieballen met rauwe chocolade en amandel