Wortelen, komijn en kurkuma zijn antioxidantrijke ingrediënten die beschermen tegen verschillende ziekten; Curcumine, aanwezig in kurkuma, heeft tevens ook een ontstekingsremmende werking.
Ingrediënten
• 1 gesnipperde ui
• 2 teentjes knoflook, geplet
• 1 eetlepel extra vièrge olijfolie
• 1½ theelepel kerriepoeder
• 1 theelepel komijnpoeder
• 1 theelepel kurkuma poeder
• 8 kopjes (thee) groentebouillon
• ¼ kopje witte bonen (gekookt)
• 700 g gehakte tomaten (zonder pit)
• 1 kopje maïs
• ¼ kopje glutenvrije vermicelli
• 3 gehakte worteltjes
Bereidingswijze
Bak in een grote pan de ui, knoflook, curry, komijn en kurkuma in olijfolie. Voeg de groentebouillon, witte bonen en wortelen toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur en voeg de tomaten en maïs toe. Voeg de glutenvrije vermicelli toe als de wortelen gaar zijn en kook deze tot ze zacht zijn.