Vakantiegangers in eigen land moeten vanaf zaterdag naast zonneschijn ook rekening houden met enkele regen- en onweersbuien. Volgende week is het licht wisselvallig zomerweer met wolken, zon en soms een bui. Dit typisch wisselvallige zomerweer leent zich uitstekend voor buitenactiviteiten.

Het heerlijke buitenweer met veel zonneschijn, waar we deze week mee te maken hebben, houdt in elke geval aan tot en met vrijdag. Deze hele week wordt zonkracht 7 verwacht en dat betekent dat een onbeschermde huid tussen 12 en 15 uur binnen 10-25 minuten kan verbranden.

In het weekend wordt het broeierig warm met zaterdag op grote schaal zomerse warmte van 25-27 graden. Zondag is het met 23 tot 25 graden minder warm, maar het blijft benauwd. Het is dan weer om rustig aan te doen en de radar goed in de gaten te houden. De broeierige warmte mondt uit in regen- en onweersbuien.

Prima Hollands zomerweer

Volgende week blijft het wisselvallig zomerweer met dagelijks kans op enkele lokale buien. Toch raakt de zomer niet geheel in het slop. Sterker nog het grootste deel van de tijd is het droog bij temperaturen van 20-25 graden. En vooral in het binnenland wordt het soms nog wat warmer. Doordat de luchtvochtigheid hoog blijft is het bij inspanning zweten geblazen. Zinderde hitte blijft voorlopig echter uit en is daarmee prima voor buitenactiviteiten.

Jaco van Wezel, Meteoroloog, Weeronline

Vorig artikelWin het dieetboek Let’s Eat van Dutchdiet
Volgend artikelEpigenetica: Hoe het je dagelijks leven beïnvloedt