Ook wel het “kruid van vreugde” genoemd, is rozemarijn één van de meest complete kruid in termen van gezondheidsvoordelen. Vanwege zijn eigenschappen is het een veelvuldig onderwerp van onderzoek door wetenschappers geworden en zijn essentiële oliën bevorderen de productie van neurotransmitters, die verantwoordelijk zijn voor het welzijn. Rozemarijn wordt veel gebruikt als natuurlijk aroma omdat het een aangename geur heeft en de smaken van voedingsmiddelen zoals braadvlees, vlees, groenten, sauzen en brood verbetert. Bovendien heeft rozemarijn ook veel voordelen voor huid en haar.

Wil je weten wat ze zijn, lees dan hieronder wat rozemarijn voor je haar en huid kan doen.

Rozemarijn en het haar
Rozemarijn is een plant met bacterie dodende, adstringerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Bovendien heeft deze plant een component die de werking remt van een enzym, dat verantwoordelijk is voor haarverlies, een probleem dat mannen en vrouwen van verschillende leeftijden treft.

Wanneer het toegepast is op de hoofdhuid voorkomt rozemarijnlotion roos, behandelt het haarverlies en controleert de vettigheid zonder het haar uit te drogen. Bekijk hier een eenvoudige manier om de eigenschappen van deze plant te extraheren om verschillende problemen te behandelen onder andere hoofdhuid problemen.

Rozemarijnlotion om het haar en hoofdhuid te versterken

Ingrediënten
• Rozemarijnbladeren (droog of vers)
• 100 ml water
• 2 el appelazijn

Ter voorbereiding
1. Verwarm het water. Wanneer het water begint te koken, zet je het vuur uit.
2. Voeg in een glazen beker het hete water en de bladeren van 2 takjes verse rozemarijn (of een royaal handvol gedroogde rozemarijn) toe. Laat de kruiden twee uur trekken.
3. Als het water donker is, veeg de vloeistof dan door een doek of zeef en voeg dan de appelazijn toe.
4. Doe de lotion in een spuitfles of een fles/flacon met een spuitmond. Bewaar het in de koelkast om de levensduur te vergroten. Als het goed wordt bewaard, duurt het 5 dagen voordat dit is uitgewerkt.

Hoe te gebruiken op haar
Breng de rozemarijnlotion op de hoofdhuid aan met cirkelvormige bewegingen. Deze massage activeert de bloedcirculatie en helpt bij de werking van het product. Laat tot 20 minuten intrekken, was het haar daarna en laat het haar op natuurlijke wijze drogen of werk af met de föhn.

Rozemarijn en de huid
Rozemarijn heeft ook veel voordelen voor de huid. Rozemarijnlotion heeft pijnstillende, verfrissende, ontstekingsremmende en antiseptische werking, stimuleert de perifere circulatie, anti-acne, en is geïndiceerd voor een zeer vette huid.

Rozemarijn en plantaardige glycerine lotion voor de huid

Ingrediënten
• Rozemarijn bladeren (droog of vers)
• 100 ml water
• 2 el appelazijn
• 1 theelepel plantaardige glycerine

Ter voorbereiding
1. Verwarm het water. Wanneer het water begint te koken, zet je het vuur uit.
2. Voeg in een glazen beker het hete water en de bladeren van 2 takjes verse rozemarijn (of een royaal handvol gedroogde rozemarijn) toe. Laat de kruiden drie uur trekken.
3. Als het water donker is, veeg de vloeistof door een doek of zeef.
4. Doe de rozemarijnblaadjes in een kom en dek af met kokend water. Bedek de kom en laat de kruiden maximaal twee uur intrekken. Zeef dan en meng water met appelazijn en glycerine in een fles.

Hoe te gebruiken op huid
Goed schudden voor gebruik. Bevochtig vervolgens een wattenstaafje met de vloeistof en verdeel het over de huid na dagelijkse reiniging, zowel ’s-morgens als ’s-avonds. Bewaar de lotion in de koelkast en gebruik deze binnen 10 dagen.

Vorig artikel3-kleurige groentespread
Volgend artikelJaarlijkse ‘Supplement van het Jaar’ verkiezing weer van start