Tegenwoordig is het lichaam van veel mensen vergiftigd en ontstoken, wat uiteindelijk gemakkelijk gewichtstoename oplevert en het moeilijk is om af te vallen. Om het lichaam te reinigen en deze problemen te elimineren, is ontgiftende voeding een alternatief. Detox is niet alleen een dieet, het is een verandering in levensstijl en om te veranderen, moeten mensen zien dat het levensvatbaar is, dat het niet moeilijk is en dat je veel geweldige recepten kunt bereiden.

Hoe werkt het ontgiftende dieet?
Gifstoffen zijn niet alleen aanwezig in voedsel, maar ook in verontreinigde lucht, in medicijnen, alcohol, kleurstoffen, chemische additieven en zelfs in cosmetica zoals crèmes en parfums. Ze hopen zich op in lichaamsweefsels, in vetcellen en blokkeren de signalen van verzadiging. Naast gewichtstoename en de moeilijkheid om gewicht te verliezen, genereert het huidproblemen, een opgeblazen gevoel, hoofdpijn, gasvorming, verstopte darmen, slecht geheugen en verhoogt het de kans op het ontstaan van verschillende ziekten.

Voedingsdeskundigen leggen uit dat het lichaam zelf een ontgiftingsproces uitvoert, maar de hoeveelheid toxines waaraan een persoon wordt blootgesteld, is veel groter dan het fysieke vermogen om ze te verwijderen. Daarom is het belang van een dieet dat deze de actie versterkt. ‘s-Nachts doet het lichaam de ontgifting, maar omdat het zoveel is, lukt het niet, en dan houdt het lichaam vocht vast om te proberen toxines te elimineren, waardoor veel mensen gezwollen en met een vol gevoel wakker worden. Wanneer je ontgift, word je goed wakker, wil je graag ontbijten en eet je later een stuk minder.

Voordelen van een Detox-dieet
Om het lichaam te helpen bij het elimineren van toxines, is het noodzakelijk om het juiste voedsel te consumeren en slecht voedsel, die schade veroorzaken, te vermijden. Het detox-dieet vermijdt de binnenkomst van gifstoffen, stimuleert de ontlasting (wat de darmen helpt goed te functioneren) wat een barrière vormt en fungeert als een filter, waardoor wordt voorkomen dat gifstoffen de lever bereiken.

Slechte voedingsmiddelen
Slechte voedingsmiddelen zijn: geïndustrialiseerde, witte bloem, suiker, zout, koffie, rood vlees, gerookt voedsel, zuivelproducten, pasta’s, alcoholische dranken en voedingsmiddelen die gluten bevatten. Het is ook aan te bevelen geen aluminiumfolie te gebruiken, niet strikt noodzakelijke medicijnen weg te doen, goed te slapen, niet te stressen, niet te roken, het gebruik van de magnetron en zeer sterke reinigingsproducten en cosmetica te vermijden.

Goede voedingsmiddelen
Goede voedingsmiddelen zijn: 100% biologisch fruit, groenten, volle granen, noten, zaden, peulvruchten, scharreleieren, olijfolie en kruidenthee. Naast het drinken van veel water en het beoefenen van fysieke oefeningen is het ideaal om een periode van ontgifting tussen zeven en tien dagen te doen. In het begin is het normaal dat symptomen van misselijkheid, acne, dermatitis en hoofdpijn ontstaan. Dit gebeurt omdat er veel gifstoffen uit het lichaam komen.

Vorig artikelNewFysic helpt bij gevecht tegen COVID-19
Volgend artikelWat is gluten?