Naast het feit dat het voedzamer en gezonder is, kan het ook bijdragen aan een schoner milieu. Deze producten zijn vrij van chemicaliën en zijn natuurlijke bronnen van voedingsstoffen die ons leven als geheel ten goede komen.

Zie hier meer redenen om voor biologisch te kiezen:

Om echt over gezond voedsel te praten, moeten we de tijd nemen om over het belang van biologisch voedsel te praten. Producten gericht op consumptie die meer natuurlijk, schoon en voedend zijn, worden benadrukt door diegenen die hun eigen welzijn zoeken en ook willen bijdragen aan het milieu.

Biologisch voedsel zijn producten, hetzij van dierlijke of plantaardige oorsprong, verkregen zonder de toevoeging van pesticiden, chemische meststoffen of synthetische hormonen, die op een of andere manier de natuurlijke ontwikkeling van planten en oogsten veranderen. Afgezien van de voedingsproblemen van de consumptie, is het grootste voordeel van deze voedingsmiddelen een gezondere productie met behoud van de natuur, die naast het feit dat ze vruchtbaar is, het milieu duurzamer maakt.

Wat zijn de voordelen van het eten van biologisch voedsel?

  • ze zijn gezonder omdat ze vrij zijn van pesticiden, hormonen en andere chemicaliën
  • ze zijn lekkerder
  • de teelt is duurzaam en respecteert het milieu
  • het maakt gebruik van systemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid en valorisatie van de beroepsbevolking

Hoe weet je of voedsel biologisch is?
Je kunt als consument biologische producten herkennen aan het EU-logo voor biologische productie dat garandeert dat een verwerkt of verpakt product voldoet aan de vereiste criteria.

De producent ontvangt het zegel alleen wanneer biologische voeding wordt gecontroleerd door een certificeerder of door een participatiesysteem dat is geaccrediteerd bij de bevoegde instanties, wat de keuze en verwerving van biologische producten vergemakkelijkt.

Vorig artikelDoorbraakproject voor betere hulp bij depressie rond zwangerschap
Volgend artikel3 manieren om je beter te voelen over jezelf