Etherische pepermuntolie is wereldwijd erg populair en wordt tevens veel gebruikt in recepten voor natuurlijke schoonheid voor de huid/haar.

Het is zinvol om in huis te hebben omdat het erg gezond is. Het bevat mineralen en voedingsstoffen zoals mangaan, ijzer, magnesium, calcium, foliumzuur, kalium en koper. Daarnaast bevat het ook vetzuren, vitamine A en vitamine C.

Voor het gebruik is erg belangrijk om te weten welke de voordelen en mogelijke bijwerkingen die kunnen optreden beter te begrijpen.

Wat is etherische pepermuntolie?
Pepermuntolie wordt uit de bladeren van pepermunt plant gewonnen, wetenschappelijk bekend als Mentha piperita. Deze uiterst krachtige olie heeft een frisse, pittige en kruidige aroma zodat het een nuttige aanvulling is in o.a. cosmetica, natuurlijk behandeling van de huid en de gezondheid van het haar.

Voordelen van pepermuntolie:

Antimicrobiële eigenschappen
De hoofdhuid is een plek waar de huid vatbaar is voor microbiële infecties, waarvan sommige, droogheid, jeuk en ontsteking kunnen veroorzaken. Door een toepassing van om de 2 weken pepermuntolie te gebruiken, zorgt ervoor dat de hoofdhuid vrij blijft van infecties en roos.

Pijnstillend en verdovend
De ontstekingsremmende en verdovende effecten van de pepermunt olie kunnen helpen bij het verlichten van de hoofdhuid infectie en de genezing van het proces versnellen.

Vermindering haaruitval
Pepermuntolie wordt vaker gebruikt om haaruitval te voorkomen of te vertragen, vaak veroorzaakt door ontsteking of irritatie van de hoofdhuid, wat leidt tot degradatie van de haar follikel de haar uitval veroorzaakt.

Hoe Pepermuntolie te gebruiken voor het haar?
Als je ervoor kiest om deze 100% natuurlijke behandeling in het haar te gebruiken, zijn de meest voorkomende toepassingen als volgt:

  • Masseer de hoofdhuid met olie
  • Voeg het toe aan Shampoos
  • Voeg het toe aan Conditioners

Vanwege de extreme kracht van de pepermunt olie zijn slechts 5 tot 6 druppels nodig om te gebruiken in shampoos of conditioners.

Bij gebruik van pepermuntolie op de hoofdhuid (massage), bij voorkeur te mengen met andere drager olie, zoals jojoba olie, amandelolie rijst olie en/of kokosolie.

Bijwerkingen
Er zijn enkele mogelijke bijwerkingen die je moet weten wanneer je deze etherische olie gebruikt. Sterk geconcentreerde etherische oliën zoals deze kunnen plaatselijke allergische reacties in de huid veroorzaken, vooral bij mensen die allergisch zijn voor deze etherische olie.