Bijengif wordt gewonnen uit de bijengif klier (Apis mellifera), het vloeibare gif is kleurloos en oplosbaar in water. In de samenstelling kunnen we het hebben over 50 stoffen, waarvan sommige giftig zijn.

Bijengif bevat verschillende werkzame stoffen die effectief zijn voor therapeutische en genezende eigenschappen en kan worden gebruikt als behandeling voor ziekten.

Het gif bevat proteïne, histamine, dopamine en noradrenaline, bevat 88% water, eiwitten, peptiden, aminen, aminozuren en vluchtige organische stoffen.

Bijengif voor de gezondheid
Gebruik voor medische eigenschappen werd ontdekt nadat een arts werd aangevallen door bijen in zijn eigen tuin. Na het incident verbeterde de constante gewrichtspijn. De bijengif is doeltreffend op pijn en voorkomt de vorming van vochtophoping.

Het kan worden gebruikt voor de behandeling van aandoeningen van de bloedsomloop, heeft vaatverwijdende eigenschappen en regelt de hartslag en kan helpen met problemen, zoals hartritmestoornissen en verbetert de circulatie.

Helpt bij het remmen van de groei van bacteriën en schimmels, heeft antifungale en antibacteriële werking. Bijengif wordt wordt ook gebruikt om pijn en zwelling van artritis en artrose te verlichten.

Bijengif voor esthetische gebruik
Het wordt op grote schaal gebruikt voor esthetische doeleinden. In anti-aging crèmes, omdat het verjongend is, het de permeabiliteit van de capillairen, de bloedcirculatie en de collageenproductie verhoogt. Het werkt als een verdoving op de huid, met de werking van zeer hoge endorfine.

Voordelen van bijengif:
Anti-inflammatoire: corticosteroïden productie (hulp in natuurlijke verdediging van het lichaam).
Pijnstillend: helpt bij het verminderen van pijn.
Antidepressiva: de productie van serotonine en dopamine die verantwoordelijk zijn voor ons gevoel van welzijn.
Hypotensieve: verwijdt de bloedvaten.

De behandeling met bijengif
Er zijn verschillende vormen van behandeling voor bijengif, maar de meest gebruikte zijn de sublinguale toepassing, met naalden, injecties of bijensteken direct op de huid, waarbij noodzakelijk in kleine hoeveelheden, sinds de invoering van deze veel actiever is.

Contra-indicatie
Niet geschikt voor mensen met een allergie voor bijen. Om het product correct te gebruiken dien je advies in te winnen van een professional.

Vorig artikelDe belangrijkste voordelen van avocado voor de gezondheid
Volgend artikelDe relatie tussen emoties en eten – hoe zit dat eigenlijk?