Het uiterlijk van het gezicht en het lichaam is belangrijk, maar we mogen niet vergeten dat het de handen zijn die de slijtage van ouderdom het meest onthullen en aan de kaak stellen. Net als het gezicht worden ze de hele tijd blootgesteld aan externe agressies, waaronder zonlicht, wind en vervuiling.

En ze komen in contact met agressieve middelen, zoals schoonmaakproducten en zelfs schadelijk cosmetica. Ouderen en kinderen zijn voorbeelden van mensen met een dunnere en gevoeliger huid. In dit geval kan zelfs handen wassen vaak een probleem zijn, stel je nu voor in die periode waarin de frequentie van handen wassen noodzakelijk is, in dit geval kunnen aromatherapie en sesamolie, in combinatie met geschikte behandelingen, de jeugd en schoonheid van de handen helpen behouden.

Sesamolie wordt al honderden jaren gebruikt als natuurlijke remedie. Het wordt gewonnen uit sesamzaad, vooral bekend om zijn hoge gehalte aan calcium en heilzame lipiden en kan in de keuken worden gebruikt als kruiderij (er is namelijk een versie die geschikt is voor gebruik in voeding), maar ook als medicijn, voor schoonheid en voor gezondheid, met name voor de huid van de handen dankzij de rijkdom aan actieve ingrediënten.

Noteer de ingrediënten die nodig zijn om vocht inbrengende olie voor je handen te maken

Ingrediënten

  • 30 ml plantaardige sesamolie
  • 3 druppels patchoeli etherische olie
  • 2 druppels lavendel etherische olie
  • 2 druppels geranium etherische olie

Doe de ingrediënten in een fles van 30 ml en meng alles goed. Breng ’s morgens of overdag aan rond de nagels, andere plaatsen op de handen, masseer ter plaatse met de vingertoppen (snelle massage) om de opname van etherische oliën te vergroten.

Foto: silviarita
Vorig artikelExtra telefonische hulplijnen voor mensen met autisme
Volgend artikelHet belang van goede voedselhygiëne