Goede voedselhygiëne is essentieel om gezond te blijven eten. Het grootste risico is het consumeren van groenten vol pesticiden en chemische verbindingen, die hoofdpijn of spijsverteringsallergieën kunnen veroorzaken. Het belang van voedsel en de reinheid ervan, voordat het wordt geconsumeerd, ligt in het feit dat fruit, groenten en bladeren soorten ingrediënten zijn die verschillende bacteriën bevatten, die ontstekingen, voedselvergiftiging en verschillende andere soorten problemen kunnen veroorzaken die verband houden met besmetting door voedsel.

Bovendien is het bij het kopen van essentieel belang om de staat van deze voedingsmiddelen te controleren, die geen schimmels, insecten of dergelijke mogen bevatten. Voedselbesmetting treft jaarlijks miljoenen mensen met problemen, zoals braken, diarree, zweren en andere ernstige ziekten.

Voordat je groenten en fruit gaat wassen, is het belangrijk om je handen grondig te wassen en de geblesseerde delen te bedeken. Daarna moeten de volgende stappen worden gevolgd:

1. Was de groenten met een borstel, warm water en zeep, om het met het blote oog zichtbare vuil te verwijderen;

2. Laat het fruit en de groenten in een kom weken met 1 liter water en 1 lepel baking soda gedurende ongeveer 15 minuten;

3. Spoel daarna de groenten en fruit in water om overtollig baking soda of het andere product dat bij de desinfectie wordt gebruikt, te verwijderen.
Bovendien is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen schoon voedsel mengt met voedsel dat vuil of rauw is, omdat er dan weer besmetting kan zijn.

Het voedsel dat wordt gekookt, kan alleen onder stromend water worden gewassen om vuil te verwijderen, omdat de hitte de micro-organismen in dit voedsel kan verwijderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat wanneer je andere chemicaliën gebruikt, die geschikt zijn voor het wassen van groenten, de instructies op de verpakking moet worden gelezen om de te gebruiken hoeveelheid te respecteren en om ophoping van de stof in het lichaam te voorkomen. In dit geval is het ideaal om de verpakkingsrichtlijnen te volgen.

Kan azijn worden gebruikt om te desinfecteren? Witte, balsamico, wijn of appelazijn kan worden gebruikt om groenten en fruit te desinfecteren, maar wordt niet als de beste optie beschouwd. Dit komt omdat sommige onderzoeken aangeven dat het niet zo effectief is in vergelijking met producten die natriumhypochloriet bevatten om sommige micro-organismen te elimineren.

Bovendien blijkt dat azijn goed geconcentreerd werkt, dat wil zeggen dat er grote hoeveelheden azijn in het water nodig zijn om schadelijke micro-organismen en pesticiden te verwijderen. Bovendien kan azijn de smaak van sommige groenten veranderen. Zorgen voor de hygiëne van groenten en fruit moet deel uitmaken van de routine van het gezin en iedereen moet in detail de basisstappen van de ideale hygiëne van groenten en fruit volgen.

Foto: davide ragusa
Vorig artikelVocht inbrengende olie voor droge handen
Volgend artikel5 manieren om je dag gelukkiger te maken