Behorend tot de brassica-familie, is de waterkers een groente met een scherpe en zeer gezonde smaak. Het bevat meer calcium dan melk en het is rijk aan antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van borstkanker. Om nog meer van deze voordelen te genieten, is het ideaal om de biologische bladeren te consumeren. En als je geen idee hebt hoe je het moet bereiden en de conventionele salade wilt overtreffen, hebben we een paar snelle en zeer heerlijke recepten geselecteerd die waterkers als basis hebben.

1. Waterkers Pesto
Bereid een andere pesto met de waterkers in plaats van de traditionele basilicum.

Bereidingswijze
Voeg in een pan met kokend (gezout) water, 6 kopjes vol waterkers en kook deze gedurende één minuut. Giet het daarna af en koel deze in een kom met ijs. Giet deze af en pers het om het overtollige water te verwijderen. Blend het met 1 kopje olijfolie, ½ kopje geroosterde amandelen, 2 gehakte teentjes knoflook en 2 geperste citroenen. Blend tot een gladde massa.

2. Waterkers soep
Een rustgevende en romige soep die een verrassing zal zijn voor je smaakpapillen.

Bereidingswijze
Bak een ui in stukken gesneden met 3 eetlepels kokosvet. Breng vervolgens over naar een bakpan en voeg 6 kopjes water en 450 gram gehakte aardappelen toe. Bak totdat de aardappelen gaar zijn. Voeg 225 gram waterkers en 150 gram erwten toe (kies indien mogelijk voor ingevroren in plaats van ingeblikt). Roer totdat de waterkers is opgelost. Blend vervolgens in een blender tot het een romige soep wordt.

3. Waterkers salade
Breng verandering aan de conventionele salade en bereid dit recept met een mix van verschillende smaken.

Bereidingswijze
Snijd een biet in blokjes en bak deze in de oven totdat het zacht is. Pers intussen 1 teentje knoflook met een beetje zout tot het een pasta vormt. Plaats deze knoflook in een middelgrote kom met 2 theelepels azijn, 1 eetlepel gehakte bieslook, 2 theelepels Dijonmosterd en 1 theelepel kokossuiker. Blend de ingrediënten en voeg olijfolie toe tot het een saus vormt (maximaal ½ kopje). Doe de waterkers in de kom, vergezeld van de bieten, en roer goed om de saus te mengen. Je kunt het serveren met zonnebloempitten of geroosterde pijnboompitten om de salade een krokante tint te geven.