Deze veganpasta met pompoensaus moet je geproefd hebben.

Pasta met pompoensaus

Ingrediënten voor de saus
• 100 gr geweekte cashewnoten;
• 150 gr gekookte zoete aardappel;
• snufje knoflookpoeder;
• 1 eetlepel tamari;
• ½ citroensap;
• 150 ml water;
• zwarte peper;
• ½ theelepel peper;
• ½ theelepel kurkuma poeder.

Massa
• 300gr spaghetti (maïs of quinoa)
• 200gr champignons in plakjes gesneden
• tomaten in plakjes gesneden
• 200 gr spinazie
• 1 eetlepel kokosolie
• zwarte peper
• gehakte koriander (of peterselie)

Bereidingswijze voor de saus
In een keukenmachine; combineer alle ingrediënten en pureer ze op volle snelheid gedurende 1 tot 2 minuten tot het een romige, klontvrije crème wordt. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Snijd de champignons in plakjes. Bak de gedroogde tomaten in een koekenpan of wok met kokosolie. Voeg de champignons toe en bak tot ze het volume vermindert. Zet het vuur uit en voeg de spinazie toe, goed roeren tot het verwelkt is. Breng op smaak met gemalen zwarte peper. Voeg de reeds gekookte pasta toe aan de champignons en spinazie en meng alles heel goed. Meng tot slot de saus goed met het deeg, voeg gehakte koriander en limoensap toe. Warm serveren.