Sooth: crème voor huidproblemen tijdens chemo

3,5 procent van de Nederlandse bevolking heeft kanker. Dat zijn ongeveer 578.000 mensen. En nog steeds stijgt dit aantal. Het betekent dat er meer behandelingen met chemotherapie zijn. Zo’n 30 procent met chemo behandelde patiënten krijgt last van z’n huid. Huidproblemen zijn als bijwerking minder bekend, maar vormen door de pijn en jeuk die ermee gepaard gaan, een groot probleem.

Doordat de aan kanker overleden moeder van Sandra de Bruijn uit Haarlem in haar laatste weken zo’n last had van haar huid, ontwikkelde zij – samen met haar vriendinnen Priscilla Rolvers en Priscilla Jagroep – de Sooth Face & Body Crème. Deze unieke crème verzacht de huid en verbetert de kwaliteit van leven van kankerpatiënten.

Liefde in een pot
Op 4 februari is het wereldkankerdag, hierbij wordt wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Bekende YouTubers, startten samen met KWF, een campagne gestart op social media tegen het gebruik van kanker als scheldwoord. Johan van de Gronden, directeur van KWF Kankerbestrijding: “Eén op de drie Nederlanders krijgt de diagnose kanker en dat houdt in dat we er allemaal mee te maken hebben, in een of ander opzicht. Het gebruik van kanker als scheldwoord moet daarom stoppen.” De drie dames van Sooth Care ondersteunen deze oproep. Rolvers, De Bruijn en Jagroep: “Het is pijnlijk om via social media mee te krijgen hoe de ziekte gebruikt wordt als scheldwoord. Ook wij proberen ons steentje bij te dragen door mensen met kanker te helpen met onze crème voor lichaam en gezicht. Liefde in een pot, noemen we dat.”

Verhaal
Terwijl haaruitval en misselijkheid bekende klachten zijn bij chemo, leveren huidklachten, volgens de dames van Sooth Care, ook veel leed en ongemak op. “De moeder van Sandra – Netty – kreeg na haar chemo enorme last van een schilferige en jeukende huid. Ze kon er zelfs niet van slapen. Zo machteloos voel je je dan,” aldus vriendin Priscilla Rolvers, die cosmetic scientist is. Om iets te kunnen betekenen voor Netty ontwikkelde zij spontaan een crème die zoveel verlichting bracht dat zelfs de thuiszorgmedewerkers verrast waren. Deze crème was zoveel beter dan alles wat zij gebruikten. Dit was het startpunt voor de doorontwikkeling van de bijzondere crème die Sooth nu is. Sooth voedt, beschermt en helpt de huid herstellen.

Natuurlijk en vegan
Het geheim achter Sooth zit hem in de natuurlijke ingrediënten. Het maakt de crème zachter en geschikt voor de droge en beschadigde huid. De dames van Sooth zijn niet alleen trots op hun crème, maar ook op de verpakking die met zorg vervaardigd is. Tijdens het productieproces hebben zij voor ogen gehad dat alleen het beste van het beste goed genoeg is voor de droge, kwetsbare huid. Vanuit die gedachte werd voor Face & Body een airless bottle gekozen; een luchtdichte fles waar bacteriën of vuil van buitenaf niet bij kunnen komen. Daarnaast is de fles vrij van dierlijk materiaal en van gerecycled plastic gemaakt.

Positieve reacties
Het drietal heeft al veel positieve reacties gekregen van mensen die de sampels in handen hebben gehad en de huidcrème hebben gebruikt. Vooral de verlichting van de jeuk en een zachter wordende huid wordt veel genoemd. “De prachtige verpakking met de klaproos is geïnspireerd op de favoriete bloem van Netty, onze initiële inspiratiebron,” vertellen Rolvers, De Bruijn en Jagroep.

Bron: Sooth-Care.com | Publicatiedatum 21-10-2020
Vorig artikelKennisagenda om ondersteuning voor KOPP/KOV-kinderen en hun ouders écht te verbeteren
Volgend artikelVegan pasta met pompoensaus